От бразилската авиационна компания Ембраер обяви плановете си да започнат

...
От бразилската авиационна компания Ембраер обяви плановете си да започнат
Коментари Харесай

Бразилска компания ще прави електрически летящи таксита, има поръчки за 1.5 млрд. долара

От бразилската авиационна компания Ембраер разгласи проектите си да стартират производството на електрически летящи таксита, които би трябвало да проработят след три години. За задачата ще бъде построен цех близо до Сао Пауло - един от гъсто обитаемоте градове, в които потребността от такива машини е осезаема.

Представен беше планът ЕВеТОЛ, съчетаващ характерности на хеликоптер, дрон и автомобил - машина захранвана от електричество, чиято планирана цена е 6 пъти по-ниска от тази на хеликоптер. Тя побират до 6-ма пасажери и  в началото ще бъде употребена единствено на таксиметрови компании.

Прогнозната цена за пътешестване е сред 50 до 100 $ на човек, разясняват пред Агенция Франс Прес източници от Ембраер. Оттам настояват, че към този момент имат поръчки за близо 3000 машини на стойност 1,5 милиарда $.

Далечните проекти са за безпилотно пътешестване, изяснява Андре Стейн - шефът на ЕВЕ - дъщерното сдружение на Ембраер за градска подвижност:

„ След време, когато технологията напредне, когато имаме сигурността на опита, че тези машини летят сполучливо, ръководени от водач, считаме да създадем този развой самостоятелен “.
Пред телевизионния канал Глобо Стейн добавя, че паралелно с създаването на машината Ембраер проектират и система за въздушен трафик за тези таксита, която би трябвало да се съчетае със настоящия въздушно придвижване.
Агенция Франс Прес отбелязва, че 12-милионния Сао Пауло и сега разполага с най-голямата флотилия от хеликоптери в света, а там се намира и Гуарульос - най-натовареното интернационално летище в Латинска Америка.


Инфо: БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР