От болница Света София заявиха, че са готови да помагат

...
От болница Света София заявиха, че са готови да помагат
Коментари Харесай

В болница Св. София реорганизираха отделения, но очакват защитни облекла

От болница " Света София " обявиха, че са подготвени да оказват помощ за справяне с ковид, само че желаеха защитни дрехи . Това изясни доктор Христо Мазнейков в писмо до медиите.

В лечебното заведение са реорганизирали отделенията и по този начин са обезпечили още 41 кревати за пациенти, възстановяващи се от тежка COVID-19 зараза и умерено тежки случаи. При нужда може да бъде повишен броят на леглата посредством спомагателна метаморфоза с още 50. От болничното заведение още предходната седмица са декларирали готовността си да одобряват пациенти с COVID-19, нуждаещи се от болнично лекуване.
 202 позитивни проби за ковид, само че трендът не е надолу
202 позитивни проби за ковид, само че трендът не е надолу

Още лаборатории са подготвени да стартират работа по тестуване на ковид

" Много е значимо сега да се овладее суматохата и хората да бъдат спокойни, че болничните комплекси разполагат с нужния личен състав, инсталация и кревати , с цел да се погрижат за такива пациенти. Имаме подготвеност да поемем тежко болните от вируса пациенти. Централната реанимация на болничния комплекс разполага с 10 кревати и налични респиратори ", сподели той.
 Болницата в Пещера продължава да приема пациенти
Болницата в Пещера продължава да приема пациенти

Само вътрешното поделение е затворено с 14 пациенти и 22 души личен състав вътре

По думите му има самостоятелен етаж в новия корпус на МБАЛ " Света София ", който при нужда може да поеме тежко заболели от COVID-19 .

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР