От болница Пирогов ще направят възражение в законовия срещу констатациите

...
От болница Пирогов ще направят възражение в законовия срещу констатациите
Коментари Харесай

Пирогов възразява срещу резултатите от проверката на НЗОК

От болница " Пирогов " ще създадат несъгласие в законовия против констатациите в инспекцията на НЗОК, съгласно която лечебното заведение би трябвало да връща над 1.1 млн. лева за непозволено получени суми.

Преди ден НЗОК оповести резултатите от инспекцията, съгласно която болничното заведение е отчитала неизвършена активност, в това число хоспитализации на пациенти, които не са лежали в “Пирогов “ в посочения интервал. Освен това пациенти са каранни да заплащат за действия, които се заплащат от НЗОК.

Друго нарушаване е, че в Историята на болесттите на пациенти са попадали лекарства, които обаче не са били отпуснати от аптеката на лечебното заведение. Проверяващите са засекли още и нарушавания на диагностично – лечебния логаритъм.

От " Пирогов " по-рано отхвърлиха да има нарушавания. Началникът на Клиниката по вътрешни заболявания в " Пирогов " доцент доктор Петър Атанасов излезе и сподели, че персонално е лекувал и съветвал нарочените за пациенти фантоми, а по-късно в негова отбрана се състоя и пациентски митинг на лекувани от него.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР