От болница Пирогов днес изписаха двама от пострадалите при катастрофата

...
От болница Пирогов днес изписаха двама от пострадалите при катастрофата
Коментари Харесай

МРРБ след инцидента: Този път не е нито магистрала, нито скоростен път

От болница " Пирогов " през днешния ден изписаха двама от потърпевшите при злополуката и медицински екипи ги връщат в родината.

И нови данни за автомагистралата - предварителните резултати от инспекцията на районното министерство на съдбовния сектор на автомагистрала " Струма " демонстрират, че пътят не дава отговор на актуалните стандарти.

Изписаните през днешния ден са момиче на 17 години и мъж на 49 години, които са изписани в устойчиво и положително общо положение. Те са предадени на македонски медици и по-късно настанени в болница в Скопие за долекуване.



В болница " Пирогов " остават още петима пасажери от рейса. Четирима от тях са в положително общо положение. Петият, който претърпя към този момент две интервенции, също е постоянен.

Днес пред Българска национална телевизия служебният районен министър Виолета Комитова разяснява въпросителните към сектора от автомагистрала " Струма ", на който стана случаят. По думите ѝ има нередности с публичните поръчки на автомагистралата.

Според служебния министър на районното развиване Виолета Комитова най-сериозният проблем на сектора на " Струма " е, че пътят няма акт 16.

" Този път не е нито автомагистрала, нито скоростен път, той е почнал като план през 2002 година ", сподели районният министър Виолета Комитова.

" Като елементарен път " Е-79 " той е имал ограничаване в скоростта от 90 км/ч., доста необичайно, още не мога да ви кажа за какво през 2013 година се взема решение да се вдигне скоростта на 120 км ", добавя Комитова.

По думите ѝ, в този сектор не може да се кара с такава скорост, тъй като пътят не дава отговор както като габирити, по този начин и като наклони. Комитова разяснява и мантинелата, която отделя главните платна от това за отмора и в която първо се е блъснал рейсът.

" В последна сметка в това положение към днешна дата имаме контракт, възлагане от 21 април тази година, господин Беличев е още началник на " Автомагистрали " - разпорежда на две частни компании да се възобнови маркировката и за жалост, тя още не е приключена в цялостния си размер ", сподели Виолета Комитова.

" Иначе тази злополучна мантинела е направена по план от 2002 година когато нормите са били такива, тя не е отвън нормите, по-късно се вкарват мантинели с полегати краища в двата края ", разясни Комитова.

Стоян Беличев от остарялото управление на " Автомагистрали " разяснява за Българска национална телевизия, че до момента в който той е бил в сдружението дейностите по възобновяване на маркировката са почнали, само че по какъв начин не престават след неговото отдръпване няма информация.

По тематиката работиха: Цветелина Катанска и Гергана Гайдарова


Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР