От БЛС настояват проблемите с е-направленията да не се считат

...
От БЛС настояват проблемите с е-направленията да не се считат
Коментари Харесай

БЛС: Проблемите с е-направленията да не се считат за основание за незаплащане на дейността

От БЛС упорстват проблемите с е-направленията да не се смятат за съображение за незаплащане на осъществената от персоналните лекари активност през юни месец. Това излиза наяве от писмо, изпратено от съсловната организация до ръководителя на Надзорния съвет на НЗОК доцент Васил Пандов и до шефа на Здравната каса проф. Петко Салчев.

От Лекарския съюз акцентират, че според подписания анекс към НРД от 1 юни изпълнителите на извънболнична здравна помощ издават електронно първоначални медицински документи „ Амбулаторен лист “ „ Медицинско направление за консултация или осъществяване на взаимно лекуване “, „ Медицинско направление за високоспециализирани действия “, „ Направление за медико-диагностична активност “ и „ Талон за здравна експертиза “ и подават информацията в Националната здравна осведомителна система (НЗИС). От 1 юли пък влиза в действие изискването за надзор от НЗОК на сходството сред подадената с електронните доклади на лекарите, работещи в лечебни заведения за извънболнична здравна помощ, оказана здравна помощ и осъществена медико-диагностична активност с подадената информация към НЗИС.

„ Както Ви е известно, по независещи от тях аргументи, изпълнителите на извънболнична здравна помощ срещнаха основни усложнение издаване и отчитане на електронни направление и подаване на информацията в НЗИС. Предлагаме единствено за месец юни 2022 година, при открито противоречие на данните постъпили в НЗИС и данните от месечните електронни доклади към НЗОК (XML файлове), да не е съображение за отменяне на възнаграждение на регистрирана и осъществена активност за месеца. По този метод, ще се избегне създалото се в допълнение напрежение при сътрудниците реализатори на първична извънболнична и специализиране здравна помощ “, споделят от Лекарския съюз.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР