От БФС са изпратили официално уведомление до всички професионални клубове

...
От БФС са изпратили официално уведомление до всички професионални клубове
Коментари Харесай

Голяма промяна във футбола ни! Вече всеки отбор от елита може да излезе на терена с 11 чужденци извън ЕС!

От БФС са изпратили публично съобщение до всички професионални клубове по отношение на доста значима смяна. Става въпрос за ограничаването за картотекиране на чужденци отвън Европейския съюз.

Досега всеки клуб от efbet Лига можеше да има петима футболисти, които не са представители на страна от Европейски Съюз. След решение на Изпълнителния комитет на БФС, считано от 14 февруари, всички клубове от елита получават право да картотекират 20 задгранични състезатели без ограничаване на тяхното поданство. Това значи, че хипотетично даден отбор към този момент може да излезе на игрището с 11 чужденци.

Променя се и правилото за тимовете от Втора лига, които до този миг нямаха право да употребяват чужденци, пристигнали оттатък рамките на Европейски Съюз, като се изключи клубовете, които разполагат с дублиращ състав. Те можеха да " смъкват " във Втора лига единствено по един състезател от квотата на тези отвън Европейски Съюз. В писмото от Бояна е конкретизирано, че решението на Изпълкома идва по предложение на ПФЛ, пристигнало след искане на професионалните клубове, осведоми " Спортал ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР