От БФС не пропуснаха да поздравят Кирил Десподов, който днес

...
От БФС не пропуснаха да поздравят Кирил Десподов, който днес
Коментари Харесай

БФС честити празника на Кирил Десподов

От БФС не пропуснаха да поздравят Кирил Десподов, който през днешния ден чества своя 25-и рожден ден.

" Днес българският национал Кирил Десподов чества своя 25-и рожден ден. Нападателят е роден на 11 ноември 1996 година в Кресна, а футболният му път стартира в школата на Перун, преди да бъде притеглен в ДЮШ на Литекс. В професионалния футбол дебютира на 12 май 2012-а, към момента ненавършил 16 години, а за ловешкия отбор изиграва общо 50 мача във всички шампионати, в които бележи 6 гола. През лятото на 2016-а минава в ЦСКА-София, където в границите на два сезона и половина записва 80 дуела с 25 точни попадения.

В началото на 2019-а реализира трансфер в италианския Каляри, само че не съумява да се наложи в първия състав и е предан чартърен на австрийския гранд Щурм (Грац), където бележи девет гола в 21 срещи от всички шампионати. В началото на предишния сезон е преотстъпен на Лудогорец, а през лятото на 2021 година подписва непрекъснат контракт с българския първенец. За националния тим Десподов дебютира през март 2018, а първия си гол бележи шест месеца по-късно - във вратата на Кипър. Към днешна дата има 24 мача и 3 попадение за " лъвовете ".

През 2018-а е определен за Футболист на годината на България. Българският футболен съюз честити празника на Кирил Десподов и му желае здраве, шанс и още доста футболни триумфи! ", написаха на формалния уебсайт на БФС.
 Фенове на Лудогорец отличиха Десподов и Сантана
Фенове на Лудогорец отличиха Десподов и Сантана

Двамата получиха специфични плакети
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР