От Барселона официално обявиха привличането на голямата звезда на Байерн

...
От Барселона официално обявиха привличането на голямата звезда на Байерн
Коментари Харесай

Официално: Левандовски подписа с Барселона

От Барселона публично оповестиха привличането на огромната звезда на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски. От клуба прецизираха, че нападателят би трябвало да премине наложителните медицински прегледи преди да подпише своя контракт.

Смята се, че двата клуба са се разбрали за трансферна сума в размер на 45+5 млн. евро, а самият Левандовски ще подпише контракт за 3+1 сезона. 33-годишният състезател имаше съглашение с каталунците още от края на февруари. Далеч по-трудно беше за Барселона да убеди Байерн да пусне своя голмайстор година преди приключването на договора му, само че след няколко предложения и натиска от страна на футболиста, в последна сметка баварците склониха да се разделят с един от най-великите играчи в своята история.

Левандовски прекара 12 години в Бундеслигата, като завоюва купата в шампионата цели 10 пъти - два от тях бяха с Борусия (Дортмунд), а останалите осем с Байерн. Останалите му титли с мюнхенския гранд са един трофей от Шампионската лига, три Купи на Германия, пет Суперкупи на Германия, една Суперкупа на УЕФА и един трофей от Световното клубно състезание. Ставал е голмайстор номер 1 на немския хайлайф цели 7 пъти, като във безконечната класация по попадения в шампионата отстъпва единствено на именития Герд Мюлер. Също по този начин е ставал два пъти Футболист на годината на ФИФА - през предходната и през 2020-а, когато беше провъзгласен за най-хубав и от УЕФА. В сбирката си от оценки има и две " Златни обувки ".

Левандовски си потегля от “Алианц Арена” с умопомрачителната статистика от 344 гола и 72 асистенции в 375 дуела. Той е рекордьор по мачове и попадения и за своята татковина Полша със 76 гола в 132 срещи. Десет пъти е избиран за Футболист на годината в страната, а също по този начин и два пъти в Бундеслигата, като това стана през последните две години.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР