От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо по повод

...
От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо по повод
Коментари Харесай

Трагедия в Албания! Български боксьор загина на ринга в Шкодра

От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо във връзка трагичната кончина на младия български боксьор Исус Величков, който умря от раните си след присъединяване в галавечер в албанския град Шкодра. За Величков това е бил шести мач в категория " перо ".  Публикуваме писмото без редакторска интервенция:

" До всички заинтригувани страни,
Уважаеми господа,

На 21.09.2019 в град Шкодра, Албания, на боксово събитие с промотер GG New York Boxing Promotions и мачмейкър Shkumbin Sekiraqa, българският лизензент Исус Розев Величков припада в 4-тия рунд на боксовия мач. Лекарският екип на място успява да върне в схващане българския играч, като неотложно по-късно с медицински екип на спешна помощ бива отведен в локалната болница, където за голямо съжаление за българският спорт, малко след постъпването му в болничното заведение, той почива.
Българският професионален боксов съюз е спазил всички интернационалните стандарти по отношение получаването на едногодишен лиценз от страна на състезателя, а точно - прекосяването на съответни медицински прегледи, доказващи положителното му здравословно положение. В това число Съюзът е издал всички необходими оторизационни документи на състезателя отново в сходство с интернационалните стандарти за участието на И. Величков в съответното събитие. Българският професионален боксов съюз очаква да получи видео материал от събитието, контракт за присъединяване на състезятеля със съответния локален промотър, както и резултат от правосъдната аутопсия в Р. Албания, с цел да може да даде следващо становище относно станалото.
Българският професионален боксов съюз изрича сърдечните си съболезнования на роднините и околните на умрелия играч, като е напълно съпричастен към страданията на фамилията на И. Величков. Въпреки отрицателната статистика, той сподели качества на доста добър професионален боксьор.

22.09.2019 Евгения Петрова
г. София
Генерален секретар БПБС "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР