От Българския лекарски съюз подкрепят запазването на хартиените рецепти наред

...
От Българския лекарски съюз подкрепят запазването на хартиените рецепти наред
Коментари Харесай

От БЛС подкрепят запазването на хартиените рецепти наред с електронните


От Българския лекарски съюз поддържат запазването на хартиените предписания наред с електронните. 90% от лекарите и повече от половината от пациентите са на мнение, че хартиените предписания би трябвало да се запазят редом с електронните.Това демонстрира изследване на настройките на българите, показано на конференция от Българския лекарски съюз. Допитването е на социологическа организация " Тренд ", направено е сред 3 -10 юни и е финансирано от БЛС. До момента са издадени 20 милиона електронни рецепти 5 млн. електронни посоки, 10 млн. електронни прегледа, което демонстрира, че българския доктор работи в условия на цифровизация, уточни ръководителят на БЛС Иван Маджаров. Във всички европейски страни, като се изключи Естония, съществуват и двата разновидността - хартиена и електронна рецепта в опазването на здравето, сочат данните от изследване на Българския лекарски съюз, уточни неговият ръководител.

" 20 хиляди лекари, които са в болничната помощ, няма да имат опция за електронни предписания ”, разяснява проф. Христо Шивачев, заместник-председател на БЛС. Жълтите и зелените предписания е наложително да бъдат изписвани по електронен път, акцентира заместник-председателят доктор Николай Брънзалов.

 

 

 

 

 

От Лекарския съюз оферират да бъде привързан софтуерът на аптеките с Националната здравна осведомителна система, което ще подсигурява както цялостната проследяемост на лечението, по този начин и пълнотата на електронното досие.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР