От българските институции очакваме съдействие бързо да си върнем корабите“,

...
От българските институции очакваме съдействие бързо да си върнем корабите“,
Коментари Харесай

Един от задържаните в Румъния капитани пред bTV: Очакваме съдействие да си върнем корабите

„ От българските институции чакаме подпомагане бързо да си върнем корабите “, сподели пред bTV в предаването „ Тази заран “ Красимир Петров, капитан на един от арестуваните в Румъния кораби.

Три плавателни съда са арестувани за противозаконен улов на черноморска акула и калкан

„ За фамилиите ни ще е доста мъчно, ние имаме доста разноски. Къщите ни са заложени поради бизнеса. Ако не пуснат корабите ни, с които си изкарваме прехраната, с цел да плащаме разноски, заеми, наеми, осигуровки и така нататък Ще бъде някакъв пъкъл “, изясни капитанът.

Три български риболовни кораба бяха арестувани в четвъртък от румънските управляващи с  с претекста за противозаконен улов на акули. Екипажите бяха освободени в събота вечерта, но  румънските управляващи  задържаха корабите на пристанището в Констанца.  

Все още няма повдигнати обвинявания, не е ясно и дали и каква глоба ще им бъде наложена.

Българските моряци отхвърлиха да са бракониерствали

Предстои и среща в Министерството на земеделието. На диалозите ще участват представители на всички наранени страни по случая.

Министърът на земеделието Явор Гечев разяснява в предаването „ Защо, господин министър “ нощес, че риболовците са арестувани не в териториалните води на Румъния, а в интернационалните такива. По думите няма забрани във връзка с Европейския съюз.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР