От българската софтуерна компания Мусала Софт обявиха откриването на свой

...
От българската софтуерна компания Мусала Софт обявиха откриването на свой
Коментари Харесай

Софтуерната Мусала Софт откри офис в Кайро

От българската софтуерна компания " Мусала Софт " оповестиха откриването на собствен офис в столицата на Египет - Кайро. Припомняме, че през април тази година Aricoma Group (KKCG) - част от империята на един от най-богатите чешки жители Карел Комарек, закупи 100% от собствеността на учредената преди повече от 20 години българската софтуерна компания.
В новия офис са назначени 80 чиновници, а задачите на компанията са да нарежда Египет като идващия си огромен софтуерен център. " За мен е чест да управлявам интервенциите на Мусала Софт в Египет като част от интернационален екип. Също по този начин е привилегия да съставлявам мощните страни на Египет и да способствам за международното самопризнание на страната ", разяснява Самех Рабех - Регионален управител на компанията за Египет.
" Мусала Софт " стартира пилотно активността си в Египет по време на пандемията в изцяло далечен режим на работа. Днес софтуерната компания предлага на чиновниците си ново офис пространство с лични и споделени работни зони.

Служителите в Египет работят по основни за Мусала Софт планове за огромни мултинационални компании със седалища по целия свят и района, измежду които са Mubadala - ОАЕ, Deutsche Telekom - Германия, Financial Times - Англия, IBM - Съединени американски щати, Bosch - Германия.
" Наблюдавахме от близко развиването на Египет в продължение на години, преди да решим да влагаме. Сред другите фактори в страната бяхме изключително привлечени от множеството висококвалифицирани гении и позитивните трендове за бъдещето ", зяви Елена Маринова - президент и ръководител на борда на " Мусала Софт ".
Софтуерната компания има екип от над 750 души от над 10 националности, профилирана в IT консултиране, създаване и внедряване на комплицирани и огромни софтуерни планове. Клиентите са най-вече огромни интернационалните корпорации, измежду които: IBM, VMWare, Bosch, BMW, Deutsche Telekom, Yettel, A1, Vivacom, Банка ДСК/OTP Group, ProCredit Bank и НАП-България.
Сделката, подписана от притежателите на " Мусала Софт " и Aricoma Group, беша за продажба на 100% от акциите. Целият мениджмънт на българската компания обаче остана и ще взе участие интензивно в построяването на бъдещето на Aricoma.

 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР