От Българската федерация по тенис поздравиха президента си Стефан Цветков,

...
От Българската федерация по тенис поздравиха президента си Стефан Цветков,
Коментари Харесай

Президентът на БФТенис празнува юбилей

От Българската федерация по тенис поздравиха президента си Стефан Цветков, който през днешния ден чества своя 50-и рожден ден.

„ Екипът на Българска федерация по тенис насочва най-сърдечните си поздрави към президента на централата Стефан Цветков във връзка 50-годишния му празник!

Нека здравето и персоналното благополучие са водещи във Вашия живот. Нека имате смелостта да реализирате и най-смелите си фантазии и желания. Пожелаваме Ви още доста професионални триумфи и все по този начин сполучливо да работите за развиването на тениса в България и по света.

Честит празник! ", написаха от федерацията.

Стефан Цветков е роден на 20 април 1970 година в София. Тренира тенис от 8-годишен. Играе в националния тим за купа " Дейвис " през 1990 и 1991 година, преди да замине да учи в Съединени американски щати. Състезава се сполучливо в колежанското състезание и в немското клубно състезание. От 1997 до 2000 година е капитан на България за купа " Дейвис ", печели сребърни и бронзови медали от европейското отборно състезание през 1998 и 1999 година Той е ученик на Университета в Минесота, с който е първенец в конференцията в Big Ten. От 2004 година е заместник-председател на Българската федерация по тенис. През май 2008 година е определен за ръководител на тенис федерацията. През януари тази година бе единомислещо избран отново за четвърти мандат отпред на централата. От 2005 година е част от Изпълнителния комитет, а от 2008 година е и заместник-председател на БОК. Стефан Цветков е българинът с най-високи постове в международните тенис организации. Той е член на Борда на шефовете на Международната тенис федерация (ITF). Председател е на комисията за развиване на веригата за дами ITF Women′s Circuit, член на комисията на спортистите към ITF, бил е вицепрезидент на Европейската тенис асоциация (Tennis Europe) и понастоящем е неин доживотен почетен консултант. Член на Международната комисия към Световната зала на тенис славата в Нюпорт. Член на Борда на шефовете на Професионалния тенис указател на треньорите. Президент за България на The Global Professional Tennis Coach Association, президент на " Интърнешънъл лаун тенис клуб " на България и почетен член на клуба във Англия. Член на борда на шефовете на " Хопман къп ". Цветков е турнирен шеф на Турнира на шампионките на WTA от 2012 до 2014 година Председател на организационния комитет на шампионата от сериите АТР 250 - Sofia Open, от 2018 година насам. Занимава се с бизнес. Баща му Стефан Цветков-старши също дългодошишен национал и капитан на България за купа „ Дейвис ", а сестра му Борислава е някогашна националка по тенис и All-American на „ Clemson University ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР