От българска страна ще се увеличи скоростта на преминаване и

...
От българска страна ще се увеличи скоростта на преминаване и
Коментари Харесай

Спешни мерки за свинщината на ГКПП Капитан Андреево“

От българска страна ще се усили скоростта на прекосяване и задачата ще е да се доближи до 2000 камиона от турска страна към нас на " Капитан Андреево " и до 1000 на " Лесово ". Командировани са и хора от Гранична полиция и Митница. В момента има запушалка от 3500 камиона от турската част, това съобщи на място транспортният министър Николай Събев за обстановката на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

По-рано близо 300 превозвачи излязоха на митинг пред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " в очакване на отрасловия министър. Недоволните желаеха по-бърза обработка на камионите и скандираха " Оставка ".

" Браншът е тук, тъй като нямаме разговор с министъра, което е и нашето гледище ", уточни Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи. Шофьори свидетелстваха, че за влизане от Турция в България се чака шест денонощия, което е неприемливо. Според тях протичащото се сега с големите опашки е провокирано от затварянето на частната лаборатория за фитосанитарен надзор на пункта.

" Идеята е в един прозорец от една седмица с по-висок потенциал на прекосяване да оберем тази вълна и да се мине към регулярна скорост на прекосяване ", добави Събев.

" Планираме до септември да имаме още 50% нарастване на потенциала на прекосяване на транспортни средства пред " Капитан Андреево ", уточни още министърът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР