От Българска федерация по шахмат 2022 излязоха с позиция, след

...
От Българска федерация по шахмат 2022 излязоха с позиция, след
Коментари Харесай

БФШ 2022: Разпореждането на CAS не е от значение за крайното решение по делото

От Българска федерация по шахмат 2022 излязоха с позиция, откакто Спортният трибунал (CAS) отхвърли молбата им за прекъсване действието на решението на Общото заседание на интернационалната федерация (FIDE), с което Българска спортна федерация по шахмат (БСФШ) беше призната за член.
Прочетете още
От БФШ 2022 считат, че CAS не е разгледал в детайли показаните досега доказателства и разпореждането му не е от голяма важност за крайното решение по делото.

“Разпореждането на CAS касае само краткотрайната мярка – прекъсване на действието на решението на ФИДЕ, която поискахме, преди делото да бъде обсъждано всъщност. В този смисъл не е от голяма важност за крайното решение по делото и не оказва въздействие върху същото.

Съдът е подходил строго формалистично, доколкото показаните досега доказателства не са обсъждани в детайли. В претекстовете си CAS показва, че поддържането на статуса на БСФШ като член на ФИДЕ до дефинитивно решение на съда не може да докара, съгласно тях, до НЕПОПРАВИМИ вреди за БФШ 2022.

Тепърва следва разглеждането на делото всъщност и разискването на показаните от страните материали и доказателства, с цел да може CAS да се произнесе с дефинитивно решение по разногласието.

БФШ 2022 продължава да извършва отговорностите и да упражнява правата си според издадения лиценз. Вярваме, че разрешаването на правните разногласия ще се случи в най-хубав интерес на шахматните клубове и шахматистите ”, оповестиха от БФШ 2022.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР