От България изобщо не е искана военна подкрепа за Украйна

...
От България изобщо не е искана военна подкрепа за Украйна
Коментари Харесай

Кирил Петков: България няма да предостави военна подкрепа на Украйна

От България въобще не е желана военна поддръжка за Украйна и такава няма да бъде предоставена.

Другите тематики, които разискаха Петков и Лойд - военна подвижност и битката с корупцията.

Не сме говорили за военна поддръжка в Украйна по никакъв метод и всички подправени вести, които бяха казвани до неотдавна мога да кажа, че това не е реалност.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков след среща с американския министър по защитата Лойд Остин в Министерският съвет. Той благодари на секретаря по защитата в Съединени американски щати Лойд Остин, който посочил същинска съюзническа поддръжка на България. Няма нито една страна не може да живее с илюзията за цялостна сигурност и никой не може да се пази самичък. Нашата сигурност е с груповата защита в НАТО, ние сме НАТО, акцентира Петков, написа actualno.com

Съединени американски щати се съгласиха да дават бойна група. Ние ще предложим нейния пълководец да е българин, посочи министър председателят и добави, че ще работят дружно в една стъпка - Америка е НАТО, България е НАТО. 

 Според Петков, когато Европейски Съюз приказва в един глас, единствено тогава европейската сигурност ще бъде нараснала. Кирил Петков се тормози за Молдова, които също не са в НАТО. България беше доста мощен глас на масата на европейските водачи, на която защитихме, че пътят на Молдова в Европейски Съюз би трябвало да бъде упоменат в декларацията. Всички би трябвало да подадем ръка на Молдова, където също има огромно българско малцинство, настоя министър председателят. 

Кирил Петков се надява още, че демократичното ръководство в Молдова ще продължи и съветската експанзия да не мисли, че е допустимо да приключи техните граници. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР