От авиокомпанията им казали, че евентуално на 15 или 16-ти

...
От авиокомпанията им казали, че евентуално на 15 или 16-ти
Коментари Харесай

Деца от бургаски клуб бедстват в Лондон заради отменен полет

От самолетната компания им споделили, че вероятно на 15 или 16-ти декември може да им обезпечи прибиране до Бургас

Деца от бургаски клуб по художествена гимнастика са блокирани в Лондон и от няколко часа безусловно са на улицата, откакто полетът им за България бил анулиран, поради снежната стихия на Острова, осведоми Нова ТВ.

В понеделник бургаските гении чакали десетина часа на летището. Вечерта били настанени в хотел, само че във вторник заран са помолени да изоставен. А аероплан към момента няма.  Над 30 медала, извоювани за България, от които 25 златни. Емоциите от триумфа на интернационалния шампионат по художествена гимнастика в Лондон угасват на прибиране към родината.

„ На таблото се изписа, че е анулиран полетът. Децата се уплашиха, ние също. Не знаехме какво ще вършим. Часове наред чакахме някакво решение. Децата лежаха по пейките и по земята ”, споделя Деница Андреева, треньор по художествена гимнастика.

10 часа по-късно от самолетната компания откарали до хотел българската група от 28 души.  18 от тях са деца. „ Днес ние разбираме, че в 11 часа би трябвало да напуснем хотела, като нямаме никаква информация и контакти на хората, които през вчерашния ден ни споделиха, че до намиране на полет ще сме на топло в хотела, ще има храна за нас ”, показва Андреева.

От хотела вършат компромис и разрешават на групата да употребява фоайето, до момента в който намерят решение.

„ Температурите са ниски, на открито е пъклен студено. Децата са доста изморени. Изкарваме ги на открито от време на време, отново ги вкарваме да се стоплят. Пак излизаме. Изобщо е някакъв пъклен безпорядък. Децата плачат, има деца, които са без родители ”, твърди Елена Апостолова, майка на едно от децата.

Родители и треньори пробват да се свържат с самолетната компания неведнъж.  „ Никой не ни дава никаква информация изобщо по какъв начин да действаме, с кого да се свържем. Единственото нещо, което знаем е, че на 15-ти и 16-ти вероятно ще летим. Евентуално. Но до тогава ние не знаем къде да отидем и какво да вършим ”, съобщи Невена Стоянова, треньор.

Другото терзание на българите е, че е допустимо деца и възрастни да летят в разнообразни дни и часове. „ Става по този начин, че някои майки изхвърчат в един ден, децата им в различен ден. Ние не знаем дали пълномощие ще би трябвало. По принцип би трябвало всяко дете, което е с родител, да е с полета на родителя. И другите деца да са с треньорите, тъй като ние носим отговорност за тях ”, твърди  Деница Андреева.

От посолството ни в Лондон също започнаха диалози с самолетната компания. Три часа по-късно групата беше преместена в различен хотел. С заричане, че ще останат там до деня на полетите.

„ Съответно е обезпечена храна, ваучери, превоз от хотел до летище. Мисля, че под надзор е обстановката сега. Имат уверението на посланика, че сме разполагаем за всевъзможен тип логистика, в случай че се наложи да бъде предоставена. В момента тези полети са доказани ”, акцентира консулът Наташа Блажева.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР