От август близо 650 тона боеприпаси са блокирани край Бургас.

...
От август близо 650 тона боеприпаси са блокирани край Бургас.
Коментари Харесай

650 тона боеприпаси блокирани край Бургас от август

От август близо 650 тона муниции са блокирани край Бургас. Фирмата-производител " Емко " твърди, че те се съхраняват при всички ограничения за сигурност, само че не могат да се транспортират поради държавната интервенция, оповестява БНР.
Боеприпасите се държат в складова база в кв. „ Долно езерово “. Част от стоката, предопределена за експорт, е блокирана от 9 август, а друга – от 24 август.
Стоката не може да бъде изнесена, тъй като е спряна от бургаската митница. Посредникът " Кинтекс " осведоми едностранно, че приключва контракта с юридически голословни претекстове, споделя шефът на " Емко " Емилиян Гебрев.
Той е безапелационен, че няма отношение по превозването ѝ, тъй като тя е предадена със съответните протоколи на държавния медиатор в договорката – „ Кинтекс “. Обяснението, че им бил лишен краткотрайно лиценза за външно – комерсиална активност, Гебрев не приема, тъй като в тази ситуация се касае за придвижване на стока у нас. Износът се осъществявал от „ Кинтекс “, а не от „ Емко “, споделя той, представен от OFFNews.
Стоката е във притежание на държавния медиатор и няма юридически обоснована причина да не бъде изнесена, прибавя Емилиан Гебрев. На 8 август, обаче, получават „ чудноват документ “ от „ Кинтекс “, с който ги уведомяват, че приключват контракта.
„ Мотивите, те са просто смешни. Че ние не сме съумели, не сме имали опцията да предоставим стоката и не сме благонадежден сътрудник. А в случай, че тя е в техните ръце… “, разяснява Емилиан Гебрев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР