От AT&T обявиха, че са готови да защитават предишната си

...
От AT&T обявиха, че са готови да защитават предишната си
Коментари Харесай

САЩ отново опитва да блокира придобиването на Time Warner от AT&T

От AT&T оповестиха, че са подготвени да пазят предходната си победа в съда.

Цената на акциите на AT&T през последните 3 месеца

Увеличаване

Цената на акциите на AT&T през последните 3 месеца

Преглед на оригинала Смаляване
Очакванията са обжалването да е несполучливо. Още по тематиката
Ave, AT&T-Time Warner

Сделката основава медиен конгломерат с премиум наличие, мрежа за разпространяване и стотици милиони консуматори
22 юни 2018
AT&T завършва придобиването на Time Warner за 85 милиарда $

Одобреното обединение от американски федерален арбитър даде зелена светлина и на други покупко-продажби в бранша
17 юни 2018
Comcast конкурира Disney с оферта от 65 милиарда $ за 21st Century Fox

Компанията се надява да няма проблем с регулаторите, откакто съдът позволи договорката сред AT&T и Time Warner
14 юни 2018
Американски арбитър позволи сливането сред AT&T и Time Warner

Сделката за 80 милиарда $ може да бъде завършена до 20 юни
13 юни 2018
Американското държавно управление апелира правосъдното решение, което дава зелена светлина на втория максимален телеком в Съединени американски щати – AT&T, за придобиването на медийната компания Time Warner в договорка за 85 милиарда $. Поради това се повишават опасенията за следващото оборване на договорката, оповестява Financial Times.

Неочакван ход

Ходът на Министерството на правораздаването в Съединени американски щати значи, че регулаторната борба, която стартира през ноември 2017 година, ще бъде удължена. Тогава шефът на антитръстовото звено в министерството Макън Делрахим стартира процедура по блокиране на съглашението.

Преди месец договорката сред американския телеком и Time Warner, която има тв каналите HBO, CNN и филмовото студио Warner Brothers, беше финализирана.

Редица вложители, анализатори и банкери, които участваха в договарянията с антитръстовите регулатори, не чакаха държавното управление да вземе сходно решение, защото съдията по процеса - Ричард Леон, отхвърли опитите на Вашингтон за блокиране на сливането.

Леон счита, че обжалването няма да има триумф, защото " в документите от 170 страници се разказва ясно за какво блокирането на договорката е невероятно ".

Акциите на AT&T се намалиха с 1% след затварянето на търговията в четвъртък. От Министерството по правораздаването в Съединени американски щати не обясниха въз основа на какво е обжалването и отхвърлиха коментар по тематиката.

Спокойствие в редиците на AT&T

Дейвиед МакАтий, основен юрист на AT&T, разяснява, че компанията е подготвена да пази предходната си победа и дефинира постановлението на арбитър Леон като " основано на обстоятелства " и " добре аргументирано ".

" Губещата страна постоянно има право да апелира, само че сме озадачени, че го прави при тези условия. ", сподели МакАтий.

Сделката сред AT&T и Time Warner беше оповестена през 2016 година, като тогава от телекомуникационния колос оповестиха, че тя ще докара до по-успешно конкуриране на компании като Гугъл, Amazon и Фейсбук. През последните години софтуерните компании се уголемяват в телекомуникационния и развлекателния бранш, като притеглят от ден на ден рекламодатели в цифровото пространство.

Победата на AT&T от юни демонстрира консолидация в медийната промишленост. Ден след постановлението на Леон американската кабелна група Comcast насочи оферта на стойност 65 милиарда $ за част от бизнеса на 21st Century Fox. В момента Comcast води борба за активите на Fox с Walt Disney.

Делото против AT&T е първата огромна правосъдна борба на американското държавно управление против отвесно обединение през последните десетилетия. Вертикалните сливания (това е обединяването на две компании, които създават разнообразни артикули, като задачата е по-висока ефективност) се преглеждат като прекомерно конкурентни.

На 14 юни AT&T уведоми Министерството на правосъдитето в Съединени американски щати, че ще управлява кабелните стратегии на Time Warner като настрана отделение до февруари 2019 година или до приключването на всяко обжалване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР