От Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) защитават председателя

...
От Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) защитават председателя
Коментари Харесай

Работодателите категорично защитиха шефа на КЕВР в открито писмо

От Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) пазят ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов, на който от Българска социалистическа партия му желаеха оставката. От АОБР дефинират дейностите на омбудсмана Мая Манолова, която оспорва новото повишаване на тока и парното, като опит за интервенция в работата на регулатора, пишат от АОБР в намерено писмо до медиите, до ръководителя на 44-то Народно заседание Цвета Караянчева и до шефовете на парламентарните групи.

Мотивите на работодателската организация, подписани от Радосвет Радев, са, че КЕВР за последните 3 години заслужи уважението на бизнеса като самостоятелен регулатор. Според АОБР Иванов пази ползите на всички консуматори - и битови, и индустриални.
" В този смисъл, се разгласяваме срещу опитите да се нападна един от работещите органи в страната поради тесни и персонални политически ползи и упоритости ", написа в писмото.
Напомняме, че бранш " Електроенергетика " беше в колапс и имаше насъбрани отговорности от 800 млн. лв. през 2015 година Тези средства бяха платени от българския бизнес дружно с лихвите през цената " Задължения към обществото ".
През 2017 година цените на електрическата енергия на свободния пазар нарастнаха с 20-30%. Цената на природния газ също пораства и се отразява върху цената на тока от когенерациите, което се отразява и на сметките на битовите консуматори.
" Неплатените поради популизъм сметки на бита, на следващия ден се заплащат от всички с лихвите. Това не е единствено излишно, а и рисково за бранша и за развиването на стопанската система ", написа Радев по предписание на АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР