От Арсенал едва ли ще позволят на някои от играчите

...
От Арсенал едва ли ще позволят на някои от играчите
Коментари Харесай

Арсенал няма да се разделя с никого през зимния трансферен прозорец

От Арсенал надали ще разрешат на някои от играчите си да изоставен клуба през януарския трансферен прозорец, защото тимът няма други възможности на избрани позиции и даже може да потърси подкрепления, сподели мениджърът на отбора Микел Артета в сряда, представен от Ройтерс. Лондонският тим бе на върха на класирането във Висшата лига по Коледа за втора поредна година, само че за разлика от предишния сезон Артета се надява отборът му да има повече дълбочина и да се бори за купата до последно с Манчестър Сити.

" За момента е мъчно да си представим, че някой ще си тръгне през януари. Имаме постове, на които имахме проблеми през последните седмици ", сподели испанецът пред репортерите преди мача с Уест Хям.

" Надявам се някои играчи да се върнат. В какво положение и по кое време е въпросът, тъй като имаме дълготрайно контузени футболисти и това би трябвало да ни даде повече разновидности ", добави той.

Арсенал похарчи повече от 200 милиона паунда преди сезона за нови попълнения, като Деклан Райс и Кай Хаверц, само че Артета разкри, че могат да се привлекат и нови, стига да намерят точните играчи. " Ако има нещо, което може да усъвършенства състава, ще бъдем отворени към това ", съобщи мениджърът.

" Имаме избрани цели и хрумвания. Не знаем по какъв начин ще наподобява съставът след две седмици. Трябва да бъдем готови за това. Пазарът е сложен и непредвидим ", добави треньорът.

Централният бранител Юриен Тимбер и халфът Фабио Виейра остават контузени, като Артета удостовери, че японският бранител Такехиро Томиюсу и ганайският халф Томас Партай не са покрай завръщане.

" Няма да разчитаме на тези двамата. Освен това имаме наказването на Кай, тъй че ще имаме петима играчи отвън отбора, само че има доста други, които желаят да играят ", сподели още той.
Томиюсу и Партай може да пропуснат доста от мачовете през януари и февруари поради Купата на Азия и Купата на африканските народи, само че Артета сподели, че още не е избрана дата, на която ще бъдат освободени от клуба.

" Има диалози сред клубовете и федерациите. Не сме решили още кое е най-хубавото ", приключи Микел Артета.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР