От Arathy SomasekharХЮСТЪН (Ройтерс) - Цените на петрола се сринаха

...
От Arathy SomasekharХЮСТЪН (Ройтерс) - Цените на петрола се сринаха
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават заради големите запаси от суров петрол в САЩ, рекорден добив

От Arathy Somasekhar

ХЮСТЪН (Ройтерс) - Цените на петрола се сринаха с повече от 1,5% в сряда при по-голямо от предстоящото повишаване в запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати и рекордно произвеждане в най-големия производител в света, дружно с възходящите терзания за търсенето в Азия.

Фючърсите на Брент се намалиха с $1,29, или 1,6%, до $81,18 за барел. Американският недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI) падна с $1,60, или 2%, до $76,66.

Договорът за първия месец на WTI също беше по-нисък от втория месец, или в контанго, за първи път от юли. Цените на петрола за шест месеца напред също изглеждаха подготвени да се повишат над предния месечен контракт.

Съединени американски щати. запасите от недопечен нефт се покачиха с 3,6 милиона барела предходната седмица до 421,9 милиона барела, съгласно Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA), надалеч надхвърляйки упованията на анализаторите в анкета на Ройтерс за растеж от 1,8 милиона барела. [EIA/S]

Седмичните държавни данни, които не бяха оповестени предходната седмица заради надграждане на системите, също демонстрираха, че производството на недопечен нефт в Съединени американски щати се задържа на рекордните 13,2 милиона барела дневно, достигнати през октомври. < /p>

„ Дейността на доставките в Съединени американски щати е срещуположен вятър за пазара, а Съединени американски щати са проблем за ОПЕК+ “, сподели Джон Килдъф, сътрудник в Again Capital LLC в Ню Йорк, добавяйки, че не счита, че Саудитска Арабия може да понижи повече производството на увеличи цените.

Най-големите експортьори на нефт Саудитска Арабия и Русия, част от ОПЕК+, Организацията на страните експортьорки на нефт и съдружници, обявиха този месец, че ще продължат с спомагателните си доброволни съкращения на добива на нефт до края на годината. < /p>

Съединени американски щати запасите от бензин демонстрираха мощно търсене с изненадващо понижение от 1,5 милиона барела предходната седмица. Запасите от дизел понижиха повече от предстоящото с 1,4 милиона барела.

Международната организация по енергетика във вторник се причисли към ОПЕК в повишението на прогнозите за напредък на търсенето на нефт за тази година, макар прогнозите за по-бавен стопански напредък в доста огромни страни.

Производството на петролни рафинерии в Китай понижа през октомври от върховете от предходния месец, защото промишленото търсене на горива отслабна и маржовете на рафинирането се свиха. И въпреки всичко икономическата интензивност се увеличи през октомври, защото промишленото произвеждане се усили с по-бързи темпове и растежът на продажбите на дребно надмина упованията.

Икономиката на Япония се сви през юли-септември, прекъсвайки две следващи тримесечия на агресия на меко ползване и експорт.

Съединени американски щати продажбите на дребно паднаха през октомври за първи път от седем месеца.

Дипломати от Европейския съюз споделиха, че съветските петролни танкери не са обект на предлагането на Европейската комисия за стягане на използването на тавана на цените на суровия нефт в страната.

По-рано Financial Times заяви, че Дания ще бъде натоварена със задачата да инспектира и вероятно да блокира съветски танкери, плаващи през нейни води според новите проекти на Европейски Съюз като метод за налагане на таван на цените от 60 $ за барел на московския недопечен нефт.

(Репортаж от Arathy Somasekhar в Хюстън, Paul Carsten в Лондон и Sudarshan Varadhan и Laura Sanicola; редактиране от Marguerita Choy и David Gregorio)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР