От април потребителите на услугите на Google в Австралия ще

...
От април потребителите на услугите на Google в Австралия ще
Коментари Харесай

YouTube ще иска паспорт за гледане на 18+ видеоклипове в Австралия

От април потребителите на услугите на Гугъл в Австралия ще би трябвало да удостоверят възрастта си, с цел да имат достъп до наличие за възрастни в YouTube и Гугъл Play, споделя ZDNet.

„ Смисълът на тази стъпка е да предоставим на потребителите „ преживяване, уместно за възрастта “, “ изясни Саманта Йорк, старши управител по държавни въпроси и социална политика в Гугъл.

Например, като част от този развой, от австралийските консуматори може да се изисква да дават в допълнение доказателство за възраст. Ако системите на Гугъл не могат да дефинират, че потребителят е над 18 години, той ще бъде помолен да даде годен документ за идентичност или кредитна карта за в допълнение удостоверение, разяснява Йорк.

От компанията твърдят, че в случай че консуматор качи копие на своя документ, то ще бъде несъмнено съхранено, няма да бъде обществено притежание и ще бъде изтрито след инспекция на датата на раждане. Отбелязва се също, че документът може да се употребява освен за инспекция на възрастта на потребителя, само че и за „ възстановяване на услугите на Гугъл за инспекция на артикули и отбрана от измами “.

От Гугъл прецизират, че мярката е в сходство с декларацията на австралийското държавно управление, която изисква от платформите да подхващат стъпки, с цел да предпазят потребителите на възраст под 18 години от достъп до евентуално неуместно наличие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР