От Апелативната прокуратура в Пловдив се обявяват и против опитите

...
От Апелативната прокуратура в Пловдив се обявяват и против опитите
Коментари Харесай

Прокурорите от Пловдив, Стара Загора и Видин с позиции срещу политическото вмешателство

От Апелативната прокуратура в Пловдив се афишират и срещу опитите да се реализира вмешателство в работата на държавното обвиняване.

" Ние изпълняваме отговорностите си независимо и обективно, по съвест и вътрешно разбиране, и в нашата работа се ръководим само от Конституцията на Република България и върховенството на закона ", споделят магистратите, представени от Българска телеграфна агенция.

С позицията си те декларират, че няма да разрешат да им бъде оказвано въздействие и напън в работата.

" Затова заявяваме изрично, че се разграничаваме от позицията на Апелативна прокуратура - София и се противопоставяме на всеки опит за непозволено въздействие и посягане върху независимостта на правосъдната власт. Призоваваме за съблюдаване правилото на разделяне на управляващите и върховенството на правото. Ще продължим да работим в тясно взаимоотношение с всички държавни органи с единствената цел дейно противопоставяне на престъпността и отбрана правата и сигурността на българските жители ", декларират пловдивските прокурори.

" В тази си наша позиция сме единни и няма да позволим да ни бъде оказвано въздействие и напън в работата ни, ще продължим да работим в полза на българските жители, без да се съобразяваме с политически въздействия и всевъзможни други опити за намеси при извършване на служебните ни отговорности ", показват в позицията си те.

Колегите им от Стара Загора споделят, че ще отстояват спазването и зачитането върховенството на закона и правилото на разделяне на управляващите. Те приканват да бъдат отстоявани откритите демократични правила в Конституцията.

" Ще продължаваме да изпълняваме служебните си отговорности съгласно конституционните разпореждания и законодателството на Република България и няма да се поддаваме на каквито и да е политически опити за вмешателство в нашата работа ", декларират прокурорите и следователите от Стара Загора.

Прокурорите от Видин показват, че са единни в желанието си за спазването на законността единствено посредством способите, посочени изчерпателно в Конституцията. Действията на магистратите, както и до момента, ще почиват само на закона, следвайки правилото на правовата страна, показват те.

  " Противопоставяме се на опитите в страната от последните дни за дестабилизация на прокуратурата, което не е в полза на обществото. Ясно заявяваме и се разграничаваме от мнението на Апелативна прокуратура - София от 12.05.2023 година ", декларират от прокуратурата във Видин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР