От Антикорупционната комисия са запорирали имот на бизнесмена Васил Божков

...
От Антикорупционната комисия са запорирали имот на бизнесмена Васил Божков
Коментари Харесай

От Антикорупционната комисия запорирали имот на Васил Божков във Франция

От Антикорупционната комисия са запорирали парцел на предприемача Васил Божков във Франция . Това е първият запориран парцел в чужбина от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Става дума за парцел във Франция на пазарна стойност над 2 600 000 лв. , осведоми БНР, базирайки се на изказване на изпълняващия длъжността ръководител на Комисия Антон Славчев пред Българска телеграфна агенция.

Божков, който избяга в Дубай, е разследван за 19 закононарушения в страната. По думите на Славчев, процедурата е протекла редом у нас и във Франция .

Съгласно френското законодателство е било извършено особено производств о , съгласно техния Граждански изпълнителен кодекс. В рамките на това произвеждане е доказана законосъобразността и правилността на мярката и е постановено вписването ѝ в Парижката работа по регистрация на ипотеки и възбрани . У нас по запорирането на парцела се е произнесъл Софийският градски съд.

" В ход са няколко идентични процедури в Гърция, Испания и Германия ", споделя още пред Българска телеграфна агенция Антон Славчев, който пое управлението на Антикорупционна комисия след оставката на Сотир Цацаров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР