От Александровска болница излязоха със становище по повод тиражираната информация,

...
От Александровска болница излязоха със становище по повод тиражираната информация,
Коментари Харесай

Александровска болница: Не съкращаваме лекари

От Александровска болница излязоха със мнение във връзка тиражираната информация, че в лечебното заведение се прави всеобщо редуциране на лекари. Медиците обявиха, че " тя е спекулативна и не дава отговор на истината, нито управлението на лечебното заведение има сходни планове ", оповестяват от DarikNews.bg

" С решение на Съвета на шефовете, отразено в Протокол №2 от 14.09.2021г., в болничното заведение са подхванати структурни промени като част от проекта за финансово излекуване и стабилизиране на комерсиалното сдружение. Съгласно тях: Клиника по нефрология, Клиника по нефрология и трансплантация и Клиника по диализно лекуване са обединени в Клиника по нефрология, трансплантация и диализно лекуване, заради подобие или повтаряне на действия.
Клиниката по обща и чернодробно-панкреатична хирургия и Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия са преструктурирани в Клиника по обща и оперативна хирургия с Отделение по гастро-интестинална, хепато-билиарна и панкреатична хирургия и Отделение по пластично-възстановителна и бариатрична хирургия ", се споделя в изказването.

От болничното заведение прибавят, че следва да се разгласят състезания за началниците на гореизброените клиники, като техните някогашни ръководители са поканени да останат като лекари в състава на клиниката, която са оглавявали. Досегашният шеф на Втора хирургия проф. Георги Тодоров е освободен заради навършена пенсионна възраст. Към него е отправено предложение да остане на цивилен контракт като доктор в клиниката.
" Началниците на клиниките са част от ръководството на болничното заведение и част от пълномощията на Съвета на шефовете е да дефинира кой да оглавява дадена конструкция. Освен това, изпълнителният шеф на болничното заведение има право в законоустановен 9-месечен период от своето ръководство да смени лицата на управителни длъжности в клиники и отдели. Заявяваме, че към сегашния миг няма съкратени лекари, както и че нямаме информация да се готвят протестни дейности в УМБАЛ „ Александровска “, декларират още от болничното заведение "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР