От Агенцията за социално подпомагане (АСП) призовават общините да спазват

...
От Агенцията за социално подпомагане (АСП) призовават общините да спазват
Коментари Харесай

За честа дезинфекция и социална дистанция в социалните домове настояват от АСП

От Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) приканват общините да съблюдават прецизно противоепидемични ограничения във всички профилирани институции от резидентен вид за възрастни и в центровете за настаняване от фамилен вид в страната (ЦНСТ), оповестиха от (АСП).

В постройките би трябвало да се осъществявана честа стерилизация. Потребителите би трябвало да съблюдават обществена отдалеченост . Допълнителна информация шефовете на Центровете за настаняване от фамилен вид (ЦНСТ), Домове за остарели хора и други резидентни услуги, могат да потърсят от РЗИ.
 11 новозаразени с COVID-19 в дома за остарели хора във Видин
11 новозаразени с COVID-19 в дома за остарели хора във Видин

Общият брой на инфектираните в

Парите за стерилизация и защитни материали са планувани в бюджетите на обществените услуги. Ако нямат пари шефовете може да се обръщат към съответната община-доставчик за спомагателни количества.

От началото на изключителното състояние, което бе признато с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година, са спрени настаняванията и свижданията във всички обществени домове . Близките на настанените консуматори могат да получават информация от шефовете или от общините.

Препоръчва се даренията да бъдат получавани посредством куриерски компании, с цел да се ограничи оптимално достъпа на външни лица .
 Да спре настаняването в старешки домове, оферират от общественото министерство
Да спре настаняването в старешки домове, оферират от общественото министерство

Временно обществените помощи да се заплащат без да се желае общественополезен труд

От Центровете за обществена рехабилитация и интеграция, Дневните центрове и Центровете за социална поддръжка ще дават отдалечени услуги за деца и фамилии по телефон, скайп, вайбър или е-поща .

Социалните служащи, терапевтите, арт-терапевтите, психолозите и логопедите изготвят банален проект със задания, който се дава на фамилиите на ползвателите. Редуцирани са дилемите за децата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР