От АБВ са притеснени, че се неглижира ядрената енергетика. Лидерът

...
От АБВ са притеснени, че се неглижира ядрената енергетика. Лидерът
Коментари Харесай

АБВ предупреди, че ще купуваме ток от Турция

От АБВ са обезпокоени, че се неглижира нуклеарната енергетика . Лидерът на партията Константин Проданов е безапелационен, че би трябвало да се питат нашите учени за бъдещите планове.
Той изрече удовлетворение от констатациите в отчета на Българска академия на науките за жиснеспособността на плана АЕЦ " Белене ". Неглижира се казусът, не се работи по изводите от отчета, счита Проданов.

Дори и в най-лошия сюжет планът (за АЕЦ " Белене " - б.р.) е жизнерадостен, счита водачът на АБВ. Към 2030 година ще останем без въглищни централи, а нямаме базови мощности , предизвести Константин Проданов.

Мнението му е, че възстановяемите енергийни източници (ВЕИ-та) не са опция за енергийните потребности на страната.

 Теменужка Петкова призна, че без
Теменужка Петкова призна, че без " Росатом " не вършим нищо по АЕЦ " Белене "

Най-лошият вид за оборудването - да не вършим нищо

Няма за по кое време да отлагаме , предизвести водачът на АБВ и уточни, че в случай че стартираме да строим в този момент, най-малко седем години ще минат до въвеждане в употреба на новите мощности. " Ние сме за нови мощности ", уточни Проданов.

Около 4 милиарда лв. към този момент са вложени в плана и по тази причина не би трябвало той да остава като " монумент на управническата отпадналост ", както се изрази той.

 За Трайков АЕЦ
За Трайков АЕЦ " Белене " е един нежизнеспособен план

Доста превратно отразяване се получи на тематиката АЕЦ " Белене ", счита някогашният министър на стопанската система

Ако се забавим с година-две, Турция ще продава ток на България , неудовлетворен е водачът на АБВ. Според него e неприятно енергийната ни сигурност да е в ръцете на Ердоган.

Партията желае планът да се осъществя с държавно присъединяване . Възможният вид е посредством основаване на смесено сдружение на страната и вложителя . Изключително налага се този план да се случи, настоя още Константин Проданов.

 Българска академия на науките с отчета си чертае алената линия за АЕЦ „ Белене “
Българска академия на науките с отчета си чертае алената линия за АЕЦ „ Белене “

Теменужка Петкова желае позволение на БЕХ за гласност

Той е обезпокоен от възможна обезценка на оборудването на централата. Има велики сили, които не желаят България да е нуклеарна мощ, счита водачът на АБВ. Най-голям интерес от това да я няма АЕЦ " Белене ", има Турция, съгласно Константин Проданов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР