От АБВ настояват да не се спира с реформата в

...
От АБВ настояват да не се спира с реформата в
Коментари Харесай

От АБВ настояват да не се спира с реформата в пенсионната система

От АБВ упорстват да не се стопира с промяната в пенсионната система, тъй като това води до непредвидимост на системата и демотивация на жителите да внасят своите вноски. Това обявиха от управлението на партията на конференция в централата. Много хора са останали излъгани по повод тавана на пенсиите, счита ръководителят на АБВ Румен Петков.

От партията упорстват за незабавни промени в ТЕЛК. В тези комисии отсъства трудовата съставния елемент, никой не се грижи за това по какъв начин даден човек може да бъде интегриран в трудовия развой, съобщи Георги Кючуков. Той уточни, че оферират напълно отпущането на помощни средства да е в пълномощията на НЗОК, тъй като там има потенциал за надзор.

От АБВ желаят диференцирана ставка на Данък добавена стойност за съществени храни, медикаменти и учебници. Искат да отпадне 10-процентният плосък налог. Предлагат да се вкара един необлагаем най-малко за всички жители, който да е еднакъв на минималната работна заплата.

АБВ предлага университетските лечебни заведения да бъдат ръководени от съответните университети, само че не и да са тяхна благосъстоятелност. Партията предлага след получено лекуване здравнонеосигурените лица да поставят публично потребен труд.

От АБВ приветстват решението на държавното управление за увеличение на заплатите в бюджетния бранш и на учителите. Ръководството на партията се е срещнало с министрите на опазването на здравето и на труда и обществената политика, с които са разискали предложенията. Това е пътят за решение на проблемите в обществото - посредством разговор и причини на една или друга позиция, да се отиде на тази, която дава отговор на публичния или на държавния интерес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР