Производителят на електромобили Lucid намалява цените на седана Air като част от офертата си на фона на конкуренцията за отопление

...
От Абхируп РойСАН ФРАНЦИСКО (Ройтерс) – Производителят на електрически превозни
Коментари Харесай

От Абхируп Рой

САН ФРАНЦИСКО (Ройтерс) – Производителят на електрически превозни средства Lucid намали цените на своите луксозни седани Air със около 12 400 долара като част от оферта, се казва в събота, на фона на нарастващата конкуренция в индустрията за електромобили в САЩ и ценова война, предизвикана от Tesla.

Lucid намали цената на Air Pure с 5 000 долара до 82 400 долара от $87 400 и намали цените на по-мощните версии Touring и Grand Touring с $12 400 до $95 000 и $125 600, добавяйки, че офертата ще бъде валидна до изчерпване на количествата.

Говорител на Lucid каза, че компанията не е в състояние за да предоставите подробности за това колко запаси ще бъдат част от тази оферта.

Model S на Tesla и неговата версия с висока производителност Model S Plaid - директни конкуренти на Air - са на цена от $88 490 и $108 490 от $104 990 и $135 990 на началото на годината.

Преди повече от година Lucid, която е мажоритарна собственост на Фонда за публични инвестиции на Саудитска Арабия, и нейните партньори трябваше да повишат цените на своите автомобили поради нарастващите цени на суровините и затруднената верига на доставки затрудненията, предизвикани от COVID-19, засегнаха тежко автомобилната индустрия.

Но нарастващите лихвени проценти за ограничаване на инфлацията и страховете от рецесия намалиха потребителското търсене, което накара лидера на пазара Tesla да намали цените тази година.

< p>Това предизвика вълни в индустрията, затруднявайки губещите пари стартиращи фирми като Lucid, които също се сблъскват с конкуренцията от традиционни производители на автомобили, пускащи електрически модели, да грабнат пазарен дял.

Помагане на някои по-ниски цени моделите ухажват клиентите е федерален данъчен кредит от $7500 съгласно Закона за намаляване на инфлацията, но по-скъпите коли като Lucid's Air не отговарят на условията.

Очаква се базираната в Нюарк, Калифорния Lucid да покаже задълбочаващи се загуби през втората си печалба за тримесечието в понеделник след докладване на спад в производството април-юни поради проблеми с веригата за доставки.

(Доклад от Абхируп Рой в Сан Франциско; редакция от Джонатан Оатис)

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР