От 9 юли (неделя) през нощта ще започнат първите обработки

...
От 9 юли (неделя) през нощта ще започнат първите обработки
Коментари Харесай

В неделя започват обработките на зелени площи срещу комари и бълхи в София

От 9 юли (неделя) през нощта ще стартират първите обработки на зелени площи против комари и бълхи. Обработките започват от регионите „ Искър “, „ Подуяне “ и „ Южен парк “, оповестиха от дирекция „ Зелена система “ на Столичната община. 

Дейностите се извършват по график, като обработките против комари ще се правят след 22:00 ч., а тези против бълхи - в утринните часове до 10:00 ч., при изсъхнало време и удобни метеорологични условия. Ще се третират зелени площи – паркове, градини, междублокови пространства, зелени линии около улици и булеварди. 

Досега са направени две обработки за ларви на комари напролет и при започване на лятото, а през юли дейностите са ориентирани към възрастни комари и бълхи. Те се извършват се в сходство с предписанието от Столичната Регионална здравна ревизия. 

Контролът на дейностите се прави от дирекция „ Зелена система “, районните администрации. Специализираният надзор се реализира  от специалисти на Столичната Регионална здравна ревизия.  

Третираните терени се отбелязват от изпълнителите авансово с табели за типа обработка – потребления препарат, карантинен интервал, компанията реализатор.

Затоплянето и измененията във валежите подпомагат по-широкото разпространяване на така наречен вектори като комари, кърлежи, бълхи, птици и някои бозайници, забъркани в огнища от денга, чума, лаймска болест, кърлежов енцефалит, западнонилска тресчица, Зика, малария и други, сподели в изявление за Българска телеграфна агенция преди дни проф. Радостина Александрова от Българска академия на науките.

Сънливост и липса на вкус при животните може да се дължи на захапване от кърлеж, показват от фондация „ Четири лапи “, които поучават стопаните за какви признаци да наблюдават. Оттам предизвестяват, че броят на инфекциите с лаймска болест, ТВЕ (енцефалит, пренасян от кърлежи) и бабезиоза нараства в международен мащаб. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР