От 9 октомври в АЕЦ Козлодуй започва годишният планов ремонт

...
От 9 октомври в АЕЦ Козлодуй започва годишният планов ремонт
Коментари Харесай

От понеделник започва планов ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

От 9 октомври в АЕЦ „ Козлодуй ” стартира годишният планов ремонт на шести блок. Спирането на нуклеарната мощ е в съгласие с Централно диспечерско ръководство към „ Електроенергиен систематичен оператор ” ЕАД след авансово подадено заявление, оповестиха от централата. 
Прочетете още
Успешното осъществяване на плануваните мероприятия е обезпечено с нужните запаси и дипломиран личен състав. Ремонтът ще бъде извършен според софтуерните условия и се планува да завърши до края на ноември, прецизират от централата.

По време на престоя на блока ще бъдат осъществени плануваните поправки действия, профилактика и техническо обслужване на системите и оборудванията, което ще обезпечи безвредната и надеждна употреба и постоянни енергийни доставки през есенно-зимния интервал.

Успоредно с това ще бъдат осъществени плануваните мероприятия, свързани с дълготрайната употреба на блоковете на атомната централа. Реакторът на Шести блок ще бъде презареден със свежо нуклеарно гориво за идната 29-а горивна акция. Пети блок на АЕЦ „ Козлодуй ” работи според графика за електропроизводство.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР