От 9 октомври ще бъде спрян един от работещите блокове

...
От 9 октомври ще бъде спрян един от работещите блокове
Коментари Харесай

Спират шести блок на „Козлодуй“ за планов ремонт

От 9 октомври ще бъде спрян един от работещите блокове на АЕЦ " Козлодуй " за планов годишен ремонт, оповестиха от централата. Спирането е в съгласие с Електроенергийния систематичен оператор, който ръководи мрежата на страната. Привечер нуклеарната централа създава половината от тока в страната. Тогава понижава производството на електрическата енергия от слънчеви панели.

Осигурени са нужните запаси и личен състав за осъществяване на плановия ремонт, твърдят от АЕЦ. Очаква се блокът да бъде пуснат още веднъж до края на ноември.

" По време на престоя на блока ще бъдат осъществени плануваните поправки действия, профилактика и техническо обслужване на системите и оборудванията, което ще обезпечи безвредната и надеждна употреба и постоянни енергийни доставки през есенно-зимния интервал. Успоредно с това ще бъдат осъществени плануваните мероприятия, свързани с дълготрайната употреба на блоковете на атомната централа. Реакторът на шести блок ще бъде презареден със свежо нуклеарно гориво за идната 29-а горивна акция ", изясняват от " Козлодуй ".

Очаква се по време на плановото прекъсване да бъде тестван и един от парогенераторите на шести блок. Причината, за последната година блокът беше спиран три пъти поради течове сред първи и втори силует на системата. Централата прави и разбор дали в АЕЦ " Козлодуй " могат да бъдат употребявани квалифицираните парогенератори за АЕЦ " Белене ", с които да се заменят актуалните при положение, че течовете зачестят по някаква причина, отбелязва Българска национална телевизия. 



 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР