От 9 май движението по път I-1 София – Перник,

...
От 9 май движението по път I-1 София – Перник,
Коментари Харесай

6 месеца ще е затворено едното платно на пътя София-Перник, затрудненията за шофьорите са сериозни

От 9 май придвижването по път I-1 София – Перник, в региона на Владая, се реализира в двете посоки в лентата за Перник. Временната организация е за осъществяването на строителни действия, свързани с подсилване на свлачище в лентата за София.

„ Пътят няма да бъде затворен, само че придвижването ще бъде лимитирано. Ще се извърши укрепителна активност на едно свлачище. Участъкът е с дължина към 300 метра. Срокът за осъществяване на плана е до началото на октомври “, съобщи пред Българска национална телевизия инж. Румен Сачански, шеф на Областно пътно управление-София.

Лентите за придвижване ще станат от 3 са 2.

„ В посока Перник придвижването ще се прави в една лента, което ще съставлява усложнение във вечерните часове, когато хората, работещи в София от Перник, Кюстендил и Благоевград, се прибират. Препоръчват се два обходни маршрута - по автомагистрала „ Люлин “ и по третокласния път Суходол-Мало Бучино-Голямо Бучино-Перник “, добави инж. Румен Сачански.

Необходимо е водачите да карат деликатно, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и въведеното ограничаване на скоростта до 50 км/ч.

С осъществяването на укрепителните действия би трябвало да спре свлачищния развой, зародил от интензивните превалявания през 2015 година За задачата ще бъде построена пилотна структура от стоманобетонова опорна стена, габионна структура, високоякостна укрепителна система за стабилизиране на откоса. Ще се сложи и високоякостна укрепителна мрежа. Предвидено е възобновяване на пътната настилка, разчистване на съществуващите отводнителни уреди и създаване на дренаж.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ ИСА 2000 “ ЕООД. Договорът им е за 4 994 010,52 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол ще реализира „ Пи Ес Консулт “ ООД. Стойността на техния контракт е 66 600 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол ще бъде на „ ГЕОКОНСТРУКТ “ ООД, а договорът е за 1200 лева с Данък добавена стойност.

Обектът се осъществя по план „ Превенция и противопоставяне на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа - Фаза 2 “ по Оперативна програма „ Околна среда 2014-2020 година, по който ще бъдат възобновени общо 5 обекта. Общата стойност на плана е 17 815 006,80 лева с Данък добавена стойност. Финансирането от Кохезионния фонд е 15 142 755,78 лева с Данък добавена стойност, а националното съфинансиране е 2 672 251,02 лева с Данък добавена стойност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР