От 9 февруари в Пловдивска област отпадат всички мерки, въведени

...
От 9 февруари в Пловдивска област отпадат всички мерки, въведени
Коментари Харесай

От 9 февруари в Пловдивска област отпадат всички мерки

От 9 февруари в Пловдивска област отпадат всички ограничения, въведени по отношение на грипната зараза, оповестена на 19 януари.

Това заяви на брифинг шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в регионалния град Сийка Димчева след заседание на Областния действен щаб.

По думите й предварителната анулация на ограниченията, които бяха оповестени до 10 февруари, се дължи на спада на равнищата на заболеваемост, както общата за региона, по този начин и по възрастови групи.

" Наблюдаваме наклонност към понижаване на разпространението на грип и остри респираторни болести, което се дължи на последователното наслагване на ограниченията ", разяснява Димчева. Тя посочи, че няма напън върху общопрактикуващите лекари и незабавна помощ. Важно е да стартират профилактични прегледи и имунизации, добави шефът на РЗИ. 

" В момента, в който влязоха разпоредбите, в кабинетите наблюдавахме внезапен спад в острите респираторни болести ", посочи  доктор Христо Дипчиков, общопрактикуващ доктор и зам.-председател на Районната лекарска гилдия в Пловдив, който дава отговор за първична извънболнична здравна помощ. 

На 19 януари бе оповестена грипна зараза в региона и наложени ограничения в лечебните заведения, детските градини, обществените и домовете за възрастни. Учениците от региона излязоха в едноседмична грипна почивка от 25 януари, а епидемията е удължена до 10 февруари.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР