От 9 до 14 януари времето ще е най-студено, добави

...
От 9 до 14 януари времето ще е най-студено, добави
Коментари Харесай

Задават се бели мечки, температурите падат до минус 15 градуса

От 9 до 14 януари времето ще е най-студено, добави тя.

„ В момента в северните елементи от континента имаме рисково ниски температури, а в южните елементи времето е топло. Тази разлика в температурите ще се резервира и през идната седмица, макар че последователно студеният въздух ще се спусне към централните елементи на Европа “, изясни климатологът.

„ Температурите ще паднат. Ще имаме оптимални температури, които ще са под нулата. Дори и по Черноморието дневните ще са -3 до -2 градуса. Минималните ще доближат до -15 градуса. Те ще бъдат измерени във вторник-четвъртък във високите котловинни полета за Западна България – Драгоман, Кюстендил, Перник “, добави тя.

„ Този мраз ще се задържи по-дълго, макар че чакаме стопляне от средата на идната седмица “, предвижда Стойчева.

„ Ще има обилни превалявания. В началото ще са в Южна България, само че поради захлаждането дъждът ще минава в сняг “, сподели още тя.

23-годишният Селим Селимов, който от няколко месеца живее в Швеция, пък показа, че даже миглите му са замръзнали от мраз.

„ Бях на открито не повече от 10 минути, преди да се случи това. Наложи ми се да отида до магазина. Навън не може да се стои повече от 5-10 минути, колкото и добре да сте облечен “, сподели мъжът в изявление за „ Здравей, България “.

В момента градусите в Швеция са към минус 40, а съгласно синоптиците се усещат като -45.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР