От 83% до 90% от хората по света започват деня

...
От 83% до 90% от хората по света започват деня
Коментари Харесай

Защо кафето не ми действа

От 83% до 90% от хората по света стартират деня си с чаша ароматно кафе. Основната причина за това е, че то, с помощта на дейната му съставна част кофеин, ни ободрява и оказва помощ да се освежим след сън, както и ни зарежда с тонус, с цел да се впуснем с сила в новия ден и неговите провокации.

Кофеинът е алкалоид с нагарчащ усет, който се дефинира като психотропно вещество, настоящо стимулиращо на централната нервна система. Предизвиква краткотраен резултат, като покачва концентрацията и вниманието в такава форма, че ви държи будни (прогонва съня) и нащрек (с изострени сетива).

Любопитно е обаче, че тази напитка не работи по един и същи метод на всички хора - при някои резултата е по-слаб, а при други въобще отсъства , описват от .
 4 признака, че пиете прекалено много кафе и по какъв начин да измененията този табиет  4 признака, че пиете прекалено много кафе и по какъв начин да измененията този табиет  4 признака, че пиете прекалено много кафе и по какъв начин да измененията този табиет  4 признака, че пиете прекалено много кафе и по какъв начин да измененията този табиет
Ако забележите, че кафето не ви работи, т.е. не усещате да ви ободрява и разсънва сетивата ви, какъвто би трябвало да е резултатът му, то това не значи безусловно, че напитката ви е некачествена или по нехайство сте си купили безкофеиново кафе.

Причината се крие в неповторимите гени на всеки един от нас, както и ензимите в черния ни дроб, които го разграждат, а до някаква степен и на метаболизма- неповторим при всеки субект.

Учените са локализирали две области в ДНК, които са наоколо до гените BDNF и SLC6A4 и са открили, че те дават отговор за метода, по който кафето въздейства на мозъка. И защото всеки организъм е друг и има своите характерни гени, то и резултатът от приема на кафе е друг.

Ако кафето не ви работи, открийте друга ободряваща субстанция, която да създаде стремежи резултат, защото няма по какъв начин да измененията своите гени.

Не пречи и да пиете кафе, просто за наслаждение и с цел да се насладите на аромата му, даже и да не оказва върху вас своят тонизиращ резултат. Качествено еспресо или пък капучино са постоянно добър избор.
 7 източника на кофеин, за които не сте подозирали  7 източника на кофеин, за които не сте подозирали  7 източника на кофеин, за които не сте подозирали  7 източника на кофеин, за които не сте подозирали
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР