От 8-те избрани членове на комисията се явиха петима -

...
От 8-те избрани членове на комисията се явиха петима -
Коментари Харесай

Фалстарт: Първото заседание на Комисията по имунитетите се провали заради липса на кворум

От 8-те определени членове на комисията се явиха петима - Хамид Хамид от Движение за права и свободи, Николай Дренчев от „ Възраждане “, Рая Назарян от ГЕРБ-СДС и представителите на ПП-ДБ Никола Минчев и Димитър Найденов.

 

Въпреки възраженията, че Народното събрание е избрал 8 народни представители в комисията и по тази причина би трябвало да се одобри, че има кворум, съгласно Хамид, който председателстваше съвещанието, решението на Народно събрание е комисията да се състои от 12 членове и по тази причина кворум няма.

 

Депутатите разискаха по-нататъшните си дейности и взеха решение да се извърнат към ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и да изискат от него той да насочи питане към наблюдаващия прокурор дали съвещанията да са открити. 

 

Според Рая Назарян от ГЕРБ-СДС оповестението на материалите по настояванията ще опорочи правосъдните следствия и по тази причина би трябвало да са закрити. 

 

Според Димитър Найденов от ПП-ДБ упованията на обществото са огромни и по тази причина би трябвало да са открити.

 

Хамид сподели още, че ще бъде импортиран план на решение за изменение на предмета на активността на комисията, защото Кирил Петков е дал непринудено имунитета си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР