От 8 май, 2020 година насам, Танзания не е правила

...
От 8 май, 2020 година насам, Танзания не е правила
Коментари Харесай

ООН задочно отговори на бивш главен редактор на Дума за Танзания и коронавируса

От 8 май, 2020 година насам, Танзания не е правила актуализация на данните за разболели се и умряли от COVID-19! Това споделя Организация на обединените нации в собствен за обстановката с ковид в страната.
Де факто по този начин Организация на обединените нации дава отговор, който тази седмица интензивно се заинтересува във Facebook за какво в Таназания не се говорело за COVID-19. Танзания е давана и като образец от проф. Андрей Чорбанов по какъв начин в Танзания и Египет нямало ограничения и пик на заболеваемост – за последно в предаването " Лице в лице " на bTV.
 Държавата си призна: България се приготви за ковид като за грипче, не го счете за злополучие Държавата си призна: България се приготви за ковид като за грипче, не го счете за злополучие
При актуалната пандемия (бел. ред. – от COVID-19) е употребена рамката на Националния проект на Република България за подготвеност за гр...
Съгласно формалните данни до 8 май, в Танзания са се разболели 509 души и са умряли 21.
Организация на обединените нации обаче дава и доста забавни спомагателни детайлности, с които слага под подозрение, че това е действителната картина – девет района на африканската страна се смятат за райони с по-висок риск, поради гранично-пропусквателни пунктове, интернационалните полети и определяне на случаи на COVID-19. 15 милиона танзанийци пък живеят под линията на бедността – линията на бедността за страната! Само 4% от възрастните вземат пенсия. 320 деца умират всеки ден, а единствено 63,7% от ражданията в страната се правят от дипломиран медицински личен състав. 398 дами умират на 100 000 раждания. А с цел да отидеш в болница, приблизително би трябвало да изминеш по 8 километра. Има сред 50 и 70% дефицит на дипломиран медицински личен състав.
И още – единствено 68% от хората имат достъп до чиста питейна вода, едвам 44% имат канализация, а едвам 47% от семействата в страната имат течаща вода и сапун у дома, което усилва рисковете от всевъзможни болести. 4,3 млн. души са застрашени да изгубят работата си поради ограниченията в страната, с които се стопира пандемията. В страната не е имало локдаун, само че напролет на 2020 година бяха затворени всички учебни заведения, като на 29 юни бяха още веднъж отворени. Имаше забрани за осъществяване на огромни обществени събития, както и за пътешестване, само че от средата на май, 2020 година, възбраните за пътешестване, в това число за интернационалните пътувания и свързаната с тях карантина бяха вдигнати – тъкмо оттогава са и последните публични данни за разпространяването на COVID-19 в Танзания, актуализация по-късно няма. Забраната за интернационалните полети беше в действие от 12 април до 14 май, 2020 година.
Ситуацията с други известни заболявания в Таназания е следната – над 1,6 млн. души имат ХИВ, в това число 92 000 деца! Над 253 000 души боледуват от туберкулоза, а 28% от тях имат и ХИВ.
 Доц. Кунчев направи прогноза с конкретика по кое време да чакаме трета вълна на ковид Доц. Кунчев направи прогноза с конкретика по кое време да чакаме трета вълна на ковид
Ситуацията в България все още е чудесна. Ситуацията в Европа е доста тревожна. Ако обстановката с английския вирус в Европа продължав...
Всички тези данни от профилирания отчет очевидно подсказват, че Организация на обединените нации не има вяра на формалните цифри за пандемията в Танзания.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР