От 70-те години на миналия век насам Стив Перило, главен

...
От 70-те години на миналия век насам Стив Перило, главен
Коментари Харесай

Европа се готви за „лудо“ туристическо лято: изчерпани резервации и рекордни цени

От 70-те години на предишния век насам Стив Перило, основен изпълнителен шеф и трето потомство притежател на основания в Ню Джърси туроператор Perillo Tours ”, не е виждал подобен скок на туристите, които резервират пътувания до Европа.


Компанията, която е най-известна с самостоятелните си екскурзии до Италия, нормално продава към 80% от потенциала си за една година, споделя Перило. Досега през 2023 година са резервирани към 96% от 500-те годишни пътувания на оператора, които включват и Испания и Гърция като дестинации - и Перило чака тази цифра да доближи 100% до няколко седмици, преди компанията да стартира да популяризира за сезон 2024 година

В доста елементи на Европа лудостта към този момент е в ход, с тълпи от туристи, осведоми Си Ен Ен.

Според доставчика на туристически застраховки „ Allianz Partners “ броят на американците, пътуващи до Европа това лято, се чака да нарасне с 55% по отношение на миналогодишните данни - които към този момент са били зашеметяващите 600% по-високи от тези през 2021 година Лондон, Париж и Дъблин оглавяват листата на 10-те най-популярни дестинации за 2023 година, оголен в годишния обзор на „ Allianz “; Рим, Рейкявик, Амстердам и Лисабон също попадат в топ 10.

Европейската комисия по пътуванията също предвижда мощно търсене на почивки в Европа през 2023 година, като съвсем половината от всички дестинации на континента чакат връщане към над 80% от броя през 2019 година

Разбира се, цялото това търсене води до скок на цените. Според уеб страницата за следене на полети „ Hopper “ цените на самолетните билети за Европа са достигнали петгодишен връх. Според представител на компанията двупосочните билети до континента сега са приблизително над 1200 $, което е с към 300 $ повече от 2022 година (и 26% скок по отношение на цените преди пандемията през 2019 г.).

Цените на хотелите също са скочили. Според „ American Express Global Business Travel “ цените на хотелите в Европа ще претърпят рекордно нарастване през 2023 година Сред дестинациите, за които AEGBT предвижда най-голямо нарастване, са Париж (с 10% на годишна база), Стокхолм (9%) и Дъблин (8,5%).

И въпреки всичко тези по-високи цени не са потиснали груповото предпочитание за пътешествия. В продължение на седмици доста европейски центрове са претъпкани с туристи, а разпродадените хотели, цялостните музеи и препълнените заведения за хранене са все по-често срещано събитие, изключително в търсени градове като Барселона, Рим и Париж.

Това, което е изключително изненадващо за някои, е какъв брой рано през сезона са пристигнали тълпите. " Ако погледна през прозореца, към този момент ми се коства, че е юли ", споделя Милу Халбесма, шеф на музея " Къщата на Рембранд " в Амстердам, който се намира в някогашния дом на холандския занаятчия. В очакване на идното " доста натоварено лято " музеят е назначил петима спомагателни чиновници за юли и август и е добавил нови услуги за посетителите, в това число мултимедийна обиколка, налична на 13 езика, и обиколка, предопределена за деца.

Междувременно в други дестинации на континента известни сериали като " Белият лотос " на HBO и " Емили в Париж " на Netflix също притеглят орди от почитатели на селфитата. По данни на „ Expedia “ търсенето на полети до градове в Сицилия - идиличния остров, където беше сниман вторият сезон на " Белият лотос " - е повишено с трицифрени цифри това лято, като търсенето на полети до Месина е повишено с цели 335%, а до Палермо - със 180%.

В Париж Арно Моранди, общоприет управител на „ Fauchon L " Hôtel Paris “ петзвезден бутиков хотел с 54 стаи, споделя, че посетителите, които се надяват да си обезпечат билети в последния миг за събития като Откритото състезание на Франция, огромни концерти или резервации в търсени заведения за хранене, би трябвало да попарят упованията си.

" Изглежда, че всичко е разпродадено толкоз бързо ", споделя Моранди. " Всичко, обвързвано със свободното време, в това число изисканите заведения за хранене и първокласните хотели, е резервирано доста по-рано, в сравнение с преди. "

За да се оправят с рекордните тълпи и по-високите разноски това лято, доста пътуващи в Европа са принудени да поправят проектите си. Мнозина разчитат на влакове и фериботи, с цел да избегнат " безумно скъпите " разноски за полети, даже и на нискобюджетни самолетни компании като easyJet и Ryanair.

Времето ще покаже дали пасажерите ги чакат още разочарования във връзка с хаоса от анулирани полети, закъснения и други разстройства от предишния сезон. Досега се появиха няколко усложнения, в това число продължаващите митинги в Париж, стачките на профсъюзите и членовете на личния състав в Дисниленд Париж при започване на юни и повредата на скенерите за паспорти на Хийтроу и други летища в Обединеното кралство през празничния уикенд на май. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР