От 7 октомври, ние откриваме, че жестокостите, убийствата на хора

...
От 7 октомври, ние откриваме, че жестокостите, убийствата на хора
Коментари Харесай

Посланикът на Израел: Хамас краде хуманитарна помощ, затова 1 кг захар в Рафа е €20

" От 7 октомври, ние откриваме, че жестокостите, убийствата на хора в Израел съдържат освен всеобщо ликвидиране, само че също по този начин брутално принуждение, което включва и полово принуждение, принуждение, мъчение над дами, деца, мъже. И ние откриваме това по телата на жертвите както и по свидетелствата на очевидци, а светът в действителност пренебрегва тази информация, и ние се радваме че Организация на обединените нации удостоверява това, което е споделил Израел до момента, че тези зверства включват брутални актове, което съставлява и полово принуждение против дами ", съобщи посланикът на Израел в България Н.Пр. Йоси Леви Сфари в студиото на .

Той прикани Съвета за сигурност твърдо да жигосах насилието, което прави " Хамас ". Посланикът уточни задачите на Израел - да освободи заложниците, за които се знае, че са 134, измежду тях 19 дами. Втората цел е да се отстрани опасността на " Хамас ".

" Този тип организация не може да живее до демократична страна, тъй като съществуването на тази организация значи, че ни чака ново всеобщо ликвидиране в бъдеще, а да призовавате Израел да не извършва своите военни цели, да не довърши войната против " Хамас " до дъно значи да накарате Израел да загуби войната. А ние няма причина да одобрявам това. " Хамас " ръководи Рафа, а ние имаме отговорност за хората, които са там. Трябва да се погрижим за хората да не бъдат ранявани, да не бъдат ранени, според интернационалното право ", добави посланикът на Израел пред Милена Милотинова.

Пред Bulgaria ON AIR той добави, че в изискванията на война не може да се подсигурява, че няма да има цивилни жертви. Затова и Израел неведнъж е призовавал цивилните да се изтеглят от Ивицата Газа.

Израел знае, че " Хамас " е построила над 700 км тунели, които би трябвало да бъдат демилитаризирани.

" Нека да бъда явен, има разлика сред преустановяване на огъня и помирение. Ние приказваме по-скоро за краткотрайно помирение, за стопиране краткотрайно на военните дейности като можем да реализираме това в случай че получим нашите заложници назад, в случай че реализираме единодушие за помирение какво ще се случи с нашите заложници, какво ще се случи с газа,кой ще ръководи там, какви ще бъдат взаимоотношенията с тази територия, по какъв начин нашите цивилни ще живеят умерено в своите домове. Като има апели за помирение това сочи за игнориране и неуважение на действителността. Всъщност ние водим договаряния за филантропична помощ против връщането на заложници, само че " Хамас " не се съгласява с това ", безапелационен е Н.Пр. Йоси Леви Сфари.

Той разяснява и филантропичната рецесия. Категоричен е, че Израел не попречва доставките, те се бавят по други аргументи.

" През множеството дни доста от камионите чакат в Израел и чакат интернационалните организации да ги одобряват в газа, а те не ги одобряват. " Хамас " взима и краде тази филантропична помощ. Точно по тази причина в Рафа, който е към момента под контрола на " Хамас " един кг захар коства повече от 20 евро. Защо коства толкоз, в случай че се разпределя гратис от Международната общественост? Защото " Хамас " прави бизнес с тази филантропична помощ и по тази причина всеки камион, който влезе в Газа е неотложно е нападнат от терористи на " Хамас " и никой различен няма достъп до него. Проблемът не е с достъпа на филантропична помощ, а по-скоро с достъпа на хора до тази филантропична помощ ", сподели още посланикът на Израел.

Н.Пр. Йоси Леви Сфари съобщи също, че международен ангажимент е образованието в района и пресичането на радикализацията: " Там образоват деца учат ги на джихад, за учат ги да убиват израелци тъй като са израелци, възхваляват Хитлер. Намерихме толкоз доста книги на " Моята битка " преведена на арабски в Газа. Това е в действителност почва за радикализация на обществото. Започва се с 6-годишни деца и на 16 те към този момент са радикални възрастни. Ако желаете да измененията обществото, би трябвало да измененията просветителната система. Ние финансираме посредством Организация на обединените нации, посредством Европейския съюз и ние би трябвало да спрем тази радикализация. Това е наша отговорност. Не Израел, а целият свят ".

В навечерието на 81-ата годишнина от спасяването на българските евреи посланикът на Израел акцентира, че България би трябвало да бъде доста горда с историята си.

" България би трябвало да е горда с обстоятелството, че еврейската общественост в България е била избавена. За нас, тези, които познаваме българите, това не е изненадващо и виждаме, че и през днешния ден България е на страната на Израел. Виждаме доста мощна помощ и поддръжка, освен от страна на държавното управление, една от най-хубавите резолюции които беше призната в Парламент някъде по света беше тъкмо тука в България след 7 октомври и никой не се опълчи против тази резолюция ", добави Н.Пр. Йоси Леви Сфари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР