От 7-ми октомври (понеделник) възстановяват движението на четири пътнически влака,

...
От 7-ми октомври (понеделник) възстановяват движението на четири пътнически влака,
Коментари Харесай

БДЖ възстановява движението на влаковете Шумен-Варна и Шумен-Каспичан

От 7-ми октомври (понеделник) възвръщат придвижването на четири пътнически влака, които пътуват по направлението Шумен-Варна-Шумен и Шумен-Каспичан-Шумен, оповестиха от БДЖ.

Промените на тези композиции бяха свързани с нуждата от обезпечаване на задоволителен брой локомотиви за обслужване на влаковете заради съществуващия сега непрекъснат дефицит на тягов преносим състав (локомотиви).

От железопътната компания избраха да освободят запас за обслужване на главните бързи влакове, които пътуват по дългите дестинации. За това вкараха промени в придвижването на няколко пътнически влака, които се употребяват от малко пасажери.

На 6-и октомври се възвръща придвижването на пътническия трен № 20164 от Варна за Шумен, който отпътува от гара Варна в 16:45 ч. и идва в Шумен в 18:53 ч.

Пътническите влакове, които ще пътуват още веднъж от 7-ми октомври, са следните:

Пътническият трен № 20163 от Шумен за Варна, който отпътува от гара Шумен в 07:07 ч. и идва в Варна в 09:15 ч.;
Крайградският пътнически трен № 20277 от Шумен за Каспичан, който потегля от гара Шумен в 05:45 ч. и идва в Каспичан в 06:12 ч.;
Крайградският пътнически трен № 20278 от Каспичан за Шумен, който отпътува от гара Каспичан в 06:32 ч. и идва в Шумен в 07:00 ч.
В същото време от БДЖ осведомят, че поради нужда от локомотиви в северозападния район на страната, за пасажерите, които употребяват влакове в сектора Брусарци-Лом-Брусарци ще обезпечат рейсове в делничните дни. Това е през интервала от 7-ми до 20-и октомври. В съботните и неделните дни влаковете ще пътуват по постоянния си график.

Разписанието на рейсовете е качено в електронния справочник на формалната интернет страница на БДЖ (www.bdz.bg), както и е публикувано в гарите и спирките по маршрута на влаковете. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР