От 7-ми до 9-ти септември в Арбанаси се проведе еко

...
От 7-ми до 9-ти септември в Арбанаси се проведе еко
Коментари Харесай

На Ксилифор вече има „хотели“ за диви пчели

От 7-ми до 9-ти септември в Арбанаси се организира еко лагер на тематика „ Нашето бъдеще красиво, стабилно, дружно: учебните заведения и новият европейски Баухаус “. Това е премията, която завоюваха седем учебни заведения от Плевен, Добрич, Шумен, Хаджидимово, Петрич и Велико Търново в народен училищен конкурс, проведен от Центъра за развиване на човешките запаси /ЦРЧР/ и Европа Директно – Дупница. Програмата на лагера, обвързвана опазването на околната среда и битката с изменението на климата, беше разнообразна.
В първия ден ученическите екипи показаха плановете, с които са взели участие в състезанието.
През втория ден, участниците в лагера засадиха в парк Ксилифор седем дръвчета - два смърча, две липи, индийски люляк, лилидендрон и хималайски бор и със
съдействието на Търговско дружество „ Трапезица 1902 “ сложиха пет „ хотела “ за диви пчели. „ Хотелите “ бяха дарени от образователната компания на ПГ по туризъм „ Д-р Васил Берон “ - Boyar Dreams.
В дните на лагера младежите участваха в арт ателиета и еко работилници – за разработване на хартиени цветя и за план на декорация на порти на учебни кабинети.
Мирела Калоянова, Христина Георгиева, Мариан Методиев и Любомир Петков, под управлението на Владимира Тончева – преподавател по професионална подготовка в направление „ Туризъм “, показаха еко плановете на образователната компания на ПГ по туризъм „ Д-р Васил Берон “, Велико Търново. Те са възпитаници от XIа клас, компетентност „ Администратор в хотелиерството “. „ Посланик на Земята “, „ Град за дивите пчели “, „ Да
върнем магията на старите чешми “ – и трите плана впечатлиха участниците в лагера.
Мотивирани за последващи планове са учениците от образователната компания, и тъй като от 2013 година до в този момент постоянно са били измежду спечелилите в състезанието на ЦРЧР, и тъй като осъзнават, че всеки човек е задължен да пази Н.В.Природата, и тъй като са бъдещите експерти, които ще обезпечат стабилно развиване на туризма.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР