От 7 години всички си мълчат за Сирия. Трагедията в

...
От 7 години всички си мълчат за Сирия. Трагедията в
Коментари Харесай

Кюрд, живеещ от години в България: Турция провежда етническо прочистване в Африн

От 7 години всички си мълчат за Сирия. Трагедията в Африн е голяма. Там живеят моите братя и сестри, лели, чичовци. Нямам никаква връзка с моите близки и родственици.

Това сподели пред камерата на БТВ Ахмед Хоро, кюрд от Сирия, който от 36 години живее в България. "Според Турция кюрдите не би трябвало да имат права, самоуправление, страна. За Турция няма значение какво нападат. Те са нападали няколко пъти болничното заведение, мирното население. В Африн има доста цивилни жертви. Те упрекват кюрдите, че са терористи, само че задачата им е да прочистят региона. Мирното население е в капан и се намира сред няколко армии. Всички обърнаха тил на кюрдите. Това, което се случва в Африн, е покруса. Медиите не му обръщат внимание. Моите сънародници не получават помощ и всеки се оправя самичък ", разкри Хоро.

В студиото посетител беше и Акрам Наюф от Асоциация "Свободна Сирия ". "Ставащото в Сирия с кюрдите е етническо пречистване. В момента терористите от "Ислямска страна " са изгонени. Целта на акцията е да прогони кюрдите и да няма предпоставки за основаване на самостоятелна кюрдска страна ", безапелационен беше той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР