От 7 февруари бариерата на ул. Княз Дондуков-Корсаков“ преди Радио-телевизионния

...
От 7 февруари бариерата на ул. Княз Дондуков-Корсаков“ преди Радио-телевизионния
Коментари Харесай

Бариерата преди Радио-телевизионния център в Пловдив, вече ще пропуска автомобилите с автоматичен контрол

От 7 февруари бариерата на ул. " Княз Дондуков-Корсаков “ преди Радио-телевизионния център ще дава автоматизиран следен достъп на коли. Това излиза наяве от текста на заповед на кмета на Община Пловдив. Служителите на Оперативна програма " Общинска защита “ към този момент няма подвигат бариерата ръчно. Право на прекосяване ще имат притежатели, живущи с непрекъснат и сегашен адрес, наематели на обекти или юридически лица, намиращи се в карето от площад " Стефан Стамболов ", улица " Княз Ал. Дондуков - Корсаков ", улица " Найден Геров ", улица " Емил Де Лавеле ", сектора от улица " Май " - от улица " Найден Геров " до улица " Тодор Каблешков ", улица " Патриарх Евтимий " от № 1 до № 9, улица " Генерал Гурко " от № 2 до № 6, улица " Гладстон " от № 2 до № 16 и улица " Княз Александър I- ви " - четни номера.

Хората, които имат право да употребяват правото на достъп с МПС в зоната, подават заявление до шефа на общинско дружество " Организация и надзор на превоза ". Това може да стане персонално от заявителя на книжен притежател в деловодството на Оперативна програма ОКТ на адрес: гр. Пловдив, бул. " Шести Септември “ № 274 или по електронен път, подписано с КЕП на електронен адрес: [email protected]. След утвърждение регистрационните номера на колите се вкарват в електронната система.

На притежателите на обособени места за паркиране или гаражни кафези в обсега на зоната им се дават и магнитни карти, даващи право на достъп за период от една календарна година, като лицата се задължават да не паркират транспортните си средства отвън собствеността им.

Достъп ще имат и МПС за зареждане на търговски обекти,  комунални и други обслужващи действия в часовете от 21:00 ч. до 09:30 ч., а в интервала от 09:30 ч. до 21:00 ч., ще става с заплатен пропуск с избран маршрут и престой до 2 часа, издаван още веднъж от Оперативна програма ОКТ. Ще бъдат предоставяни и краткотрайни пропуски при реализирането на тържества или други мероприятия, след предварителна поръчка - до два автомобила, с посочени регистрационни номера.

Свободно ще се позволяват до зоната и транспортните средства със специфичен режим на придвижване по ЗДвП, таксиметрови коли, както и тези на охранителните и спедиторски компании при осъществяваните от тях служебни задължения.

Въвеждането на следен достъп е по отношение на признатия с Решение № 345 от Протокол № 16/03.10.2019 година на Общински съвет – Пловдив, " План за противопоставяне на тероризма " на територията на Община Пловдив, в който са дефинирани избрани опасности за сигурността и здравето на жителите, както и по отношение на ограничение на нездравословните излъчвания от придвижването на МПС в централна градска част. Специалният режим е и в сходство с настоящия общоприет проект за организацията на придвижването в град Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР