От 7 до 11 юни Балчик отново ще се превърне

...
От 7 до 11 юни Балчик отново ще се превърне
Коментари Харесай

В Балчик започва хоровият фестивал "Черноморски звуци"

От 7 до 11 юни Балчик още веднъж ще се трансформира в " пеещ град ". Международният хоров фестивал " Черноморски звуци " ще се завърне след сложните времена на пандемията, с цел да събере на всички познати подиуми край морето хорови сформира от България, Полша, Нидерландия, Словакия и Израел - артисти и диригенти, подготвени да споделят опита си и музиката, която основават, заяви БНР.

" Международният хоров фестивал „ Черноморски звуци " е същински празник на песента, морето, хармонията, хубостта и другарството. Голямата цел на фестивала е да построи мостове сред народи, култури, композитори, диригенти и хорове от цялостен ​​свят. " - това четем в формалния уебсайт на форума.

Журито, което ще дефинира премиите в конкурсната стратегия, тази година е в състав:

доктор Валентина Георгиева - диригент на разбъркан хор „ Черноморски звуци ", началник на детски вокални обединения, ръководител на Сдружение „ Музикален свят - Балчик ", основател и артистичен шеф на интернационалния хоров фестивал „ Черноморски звуци " ;
Дарина Кроснева - диригент на Хора на Варненските момчета и младежи повече от 40 години;
Яна Делирадева - диригент на хор " Детска китка " - Пловдив
В рамките на форума и тази година ще има креативен работилници - на Яна Делирадева и на доктор Валентина Георгиева, с която всички посетители разучават химна на хоровия фестивал " Черноморски звуци ".

Жителите и гостите на Балчик ще могат да приветстват артистите на открити и закрити подиуми. Откриването на 7 юни от 19 часа, съпроводено от първия фестивален концерт, по традиция е на сцена " Нимфеум " в Културен център " Двореца ". Галаконцертът и връчването на премиите ще се състои в събота, 11 юни, от 18 часа на площад " 21 септември ". Организаторите плануват директно лъчение на концертите в интернет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР