От 7 декември до 11 февруари Меркурий ще транзитира в

...
От 7 декември до 11 февруари Меркурий ще транзитира в
Коментари Харесай

Меркурий в Козирог

От 7 декември до 11 февруари Меркурий ще транзитира в земния знак Козирог. Тази дълготрайност се дължи на ретроградната му фаза в този интервал.

В астрологията Меркурий е планетата, която ръководи и въздейства върху метода, по който предаваме нашите мисли, хрумвания и по какъв начин се свързваме със света, тъй че има тясна връзка с мозъка.
Козирогът е съществен земен знак, ръководен от Сатурн, планетата на кармата и отговорността, тъй че неговата сила ни прави съществени и амбициозни в области като кариера и пари.
Когато Меркурий влезе в практичния Козирог, нашите мисли се спускат на земята, нашите хрумвания стават по-реалистични и връзката по-ясна.

Влиянието на Козирога прояснява мислите ни, помагайки ни да усъвършенстваме най-важните и ползотворни хрумвания.

Също по този начин можем да бъдем по-директни в връзката си по време на този пренос. Многото мисли, които се въртят в мозъка ни, са по-лесни за образуване.

Когато Меркурий минава през владенията на Козирог, това са дните, в които се ускорява стремежът да реализираме най-амбициозните си дълготрайни цели.
Меркурий в Козирог се държи по систематичен и спретнат метод, факт, който е от изгода за Меркурий, защото е променлив по природа.
Транзитите на планетата отразяват метода, по който поддържаме връзка между тях и когато Меркурий минава през Козирог, диалозите нормално са къси, ясни, ефикасни и всъщност.

Земните знаци Телец, Дева и самите Козирози ще се усещат добре, както и Скорпион и Риби.

Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей не са свързани в съществени аспекти с Козирог, тъй че те ще почувстват въздействието на този пренос по омекотен или по-скоро безпристрастен метод.

Не по този начин стои въпросът с съществените знаци – Овен, Везни и Рак, които ще получат нехармонични аспекти от Меркурий: квадратури в тази ситуация на първите два и съпротива на последния.

В настроението на представителите на тези знаци може да се появи възходяща раздразнителност и безпокойствие.
За предпочитане е да избягвате самодейностите. Важно е да знаете, че тези усложнения са краткотрайни.
До 3 януари Меркурий и Венера ще вървят дружно и ще благоприятстват интелектуалните качества и хармоничната връзка, само че откакто Меркурий стане назадничав на 29-ти в края на месеца, ще стартира да се отдалечава от планетата на благополучието и любовта, която пък ще премине във въздушният знак Водолей.

Другите по-значими контакти ще бъдат с по-бавните планети: с Уран ще направи тригони на 17 декември, на 9 и на 30 януари; с Нептун ще влезе в секстили на 25-ти декември и 2 януари.

Тригонът на Меркурий с Уран носи интелектуален напредък. Този аспект ще окаже въздействие върху мисленето, което може да бъде креативно и автентично.

Може да бъдете осенени от неочаквани интуитивни прозрения или да ви сполетят гениални хрумвания. Времето е удобно за инженерите и хората занимаващи се с електронни технологии, за учещите астрология и парапсихология.

Увеличат се положителните вести. Подходящо е за взимане на решения и водене на договаряния. Може да зародят ненадейно мотиви за къси пътувания, които ще се окажат преференциални или забавни.

Аспектите с Нептун ускоряват интуицията, проницателността и креативното въображение. Това са дни на креативно израстване. Доверявайте се повече на интуицията и вътрешния си глас.

Меркурий ще влезе в назадничав интервал от 29 декември до 18 януари. Всеки назадничав интервал на Меркурий е време, когато недоразуменията и несполуките са нещо всекидневно.

Нещата, свързани с Меркурий – диалози, договаряния, технологии, пътувания – са склонни да се объркват. Когато Меркурий ретроградира съответно през Козирог, той се насочва към областите от живота, които ръководи Козирогът: нашата кариера, упоритости и публичен статус.

Може да се претърпят неуспехи в работата, да има конфликти с властта или да се понесе удар върху имиджа от някои, които директно са наранени от преноса на планетата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР