От 6 юли Китай започва да въвежда мита върху 659

...
От 6 юли Китай започва да въвежда мита върху 659
Коментари Харесай

Китай отвърна на САЩ с мита за 50 млрд. долара

От 6 юли Китай стартира да вкарва мита върху 659 американски артикули за 50 милиарда $, което е отговор на препоръчаните от президента Доналд Тръмп мита върху китайски артикули на същата сума, съобщи ТАСС. Още през първия ден китайската мярка ще стартира да се ползва за 545 американски артикули за 34 милиарда $. Допълнително ще бъде обявена датата за началото на таксите върху останалите 114 артикули от Съединени американски щати, включващи хиически артикули, здравно оборуднаве и продукция от бранша на енергетиката.
Министерството на търговията на КНР разгласява в петък декларация за „ неотложно създаване на аналогични по мащаб и мощ митнически такси “ в отговор на ограниченията на Съединени американски щати. Постигнатите двустранни търговско-икономически договорености губят мощ “, се споделя в документа.
Китайското външно министерство прикани всички страни в света да се откажат от комерсиалните войни. „ Решението е признато в сходство със Закона в КНР за външната търговия и основополагащите правила на интернационалната търговия “, се споделя в негова декларация.
Отговорът на Китай пристигна неотложно откакто в петък Белият дом популяризира изказване на Доналд Тръмп, че Съединени американски щати ще вкарат мита от 25% върху внасяни от Китай артикули за 50 милиарда $.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР