От 6 ноември, 13:00 часа, трябва да има мобилни пунктове

...
От 6 ноември, 13:00 часа, трябва да има мобилни пунктове
Коментари Харесай

Мобилен пункт за тест за COVID-19 пред всяка болница, ето от кога

От 6 ноември, 13:00 часа, би трябвало да има мобилни пунктове за тестване за COVID-19 пред всяка болница. Това съобщи шефът на болница " Света Екатерина " в София проф. Генчо Начев пред Нова ТВ.

По думите му става въпрос за условие по заповед на здравния министър. „ Ние също ще разкрием подобен пункт. Дали ще вземем за тази цел фургон или ще използваме откъснато от болничното заведение помещение, ще се реши”, добави Начев.

В тези пунктове, за които настоя министър председателят Бойко Борисов през вчерашния ден, ще се вършат антигенни проби. „ Това са по-бързи проби от PCR - за 10-15 минути има към 96% сигурност в диагностицирането на ковид ", изясни проф. Начев. Идеята е още там, в пунктовете, да има сигурна диагноза и съвет какво да се прави.

„ По предписание на РЗИ сме разкрили и още 5 кревати за инфектирани с коронавирус”, сподели още той.

Според него в сегашната обстановка не може да има „ чиста от Коронавирус болница ". „ Това е цялостна заблуда. Затова съгласно мен би трябвало всяка болница, без значение какъв брой е профилирана, да се приготви и да има поделение за пациенти с коронавирус”, сподели още той.

Проф. Начев счита, че има два сюжета за разпространяването на ковид у нас. Оптимистичната прогноза е да се върнем на равнищата отпреди три месеца, а песимистичната - да достигнем равнищата на болни в Чехия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР