От 6 март до 3 април 2023 в Галерия ЮКА

...
От 6 март до 3 април 2023 в Галерия ЮКА
Коментари Харесай

Diana Glass & Friends II изложба на художници приложници в галерия ЮКА

От 6 март до 3 април 2023 в Галерия ЮКА майсторката на артистичното стъкло Диана Раданова събира художници приложници в галерия “Diana Glass & Friends II ". Арт сбирката “Diana Glass & Friends II " ще показа креативните срещи на художественото стъкло, керамиката, текстила, дървото, кожата и плъстите. 

За втора поредна година Диана Раданова - одобрен създател в региона на художественото стъкло, предложения на креативно предизвикателство свои сътрудници приложници с желанието тази изява да стане обичайно събитие в морския град. Първото издание на самодейността беше през 2022 в Зона “Нира Арт ", в този момент създателите ще се показват в изложба “ЮКА ". Ще забележим взаимни творби на Диана Раданова с керамичката Цветана Векова, тъкачките Галя Николова и Милена Кючукова, майсторката на кожени уникати Миглена Гергиева и дърворезбаря Тодор Танев. Новите имена в предизвикването са едни от най-хубавите варненски майстори плъстари: Силвия Стоянова и Здравко Минчев.

Всеки от създателите се показва с разнообразни произведения, акцент измежду които е артистичният микс на другите материали с художественото стъкло. Така се раждат композиции с най-разнообразен формат, предопределение и жанр. Всички те са обединени от естетиката на интериорния фон, в който естествените материали и уважението към съавтора са водещи полезности.

“Идеята ми беше да срещна креативните търсения на моите сътрудници с моите лични търсения и доста се веселя, че такива стойностни актьори от художествената сцена на Варна се отзоваха на моята покана - признава Диана Раданова. - Не беше елементарно за никого от нас, технологиите, с които работим, са доста разнообразни, от време на време съвсем невъзможни за съчетаване, само че това единствено ни окуражи да реализираме чувството за единение на материи и визии. Вярвам, че и варненската аудитория ще оцени предизвикването на нашата креативна среща. Благодаря на всички сътрудници, с които сме дружно в този план.

Второто издание на “Diana Glass & Friends II " се осъществя с финансовата поддръжка на Националния фонд " Култура “ (https://ncf.bg/).

Откриването-вернисаж е на 6 март от 18:00 часа в Галерия ЮКА (Варна, ул. “Васил Друмев " 23.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР